УКР РУС

Гай: Чи вистрілив би я в Путіна? Я віруюча людина, а вбивати – це гріх

2 січня 12:30 Читать на русском
Автор: Микита Ковальчук

Колишній хавбек Шахтаря Олексій Гай висловився щодо "хороших росіян" та про уявну зустріч з президентом країни-окупанта – Володимира Путіна.

"Чи є в моєму розумінні хороші росіяни? Це ті, хто виступив проти війни, наприклад, Савін, Касаткіна, але вони виїхали з Росії через побоювання за свою безпеку. Може така позиція є в когось і всередині Росії, але ми цього не знаємо, тому що Росія ретельно пригнічує будь-яке інакодумство.

Скандальний екс-гравець Шахтаря шкодує про період кар'єри у Росії: "Якби я знав, що все так трапиться..."

Якщо опинюсь перед Путіним із зарядженим пістолетом – чи вистрілив би? Я віруюча людина, а вбивати – це гріх. Нехай він, як людина, яка винна в загибелі сотень тисяч людей, буде спочатку покараний міжнародним судом в Гаазі, а потім і Богом. Сподіваюся, у мене такої ситуації не станеться, і я не опинюся перед Путіним із пістолетом. Щоб сказав йому? Щоб він залишив нашу країну у спокої", – поділився Гай в інтерв'ю Українському футболу.

Нагадаємо, Гай перебував на контракті у Шахтаря з 2000 по 2013 рік. Разом з донецьким клубом він 6 разів вигравав чемпіонат України, має в своєму активі 7 титулів Кубка України, а також став володарем Кубка УЄФА. Гай "прославився" виступами за російську Кубань, а також відомим інтерв'ю, де заявив, що не вбачає в Росії агресора.

Шевченко в УАФ, Олімпіада Ротаня, Євро для збірної України, трансфери Довбика та Судакова – чого чекаємо від 2024 року