УКР РУС

"Футбольний бог був на нашому боці": Максимов – про перемогу над Олександрією і головну проблему легіонерів

27 лютого 2021 Читать на русском

Головний тренер Ворскли Юрій Максимов прокоментував успіх у матчі 16 туру УПЛ проти Олександрії (3:1).

"В першу чергу вітаю футболістів – вони сьогодні билися. У нас була дуже затяжна безвиграшна серія, яка тиснула на нас в психологічному плані. Вчора розібрали гру – ми знали, що Олександрія весь час пресингує. Команда хороша фізично, на другому поверсі у нас шансів не було. Було завдання покласти м'яч вниз і контролювати його. Поле ще зимове, поки ще важко, але ми впоралися. Боротьбу ми не програли, і футбольний бог був на нашому боці.

Ремейк історичного падіння Джеррарда у відеоогляді матчу Ворскла – Олександрія – 3:1

У нас було завдання просуватися завдяки коротким передачам і руху футболістів, тому що в силовому плані ми поступалися. Це було видно – вони дуже сильні фізично і високі. Кутовий для нас – це як пенальті. Але ми витримали, дотерпіли. Чекали помилки Олександрії – спочатку Кулач забив, потім Олів'є, знову Кулач. Я хочу привітати футболістів – вони заслужили сьогодні. Після тривалої серії невдач я вдячний їм.

Всі футболісти заслужили перемогу – один забиває, а інші на нього грають. Хтось захищається, хтось забиває, хтось починає атаку, а хтось стоїть на воротах. Виграли – радіємо до наступного тижня. Таке футбольне життя. Добре сьогодні зіграв Альюн, провів матч без помилок. У психологічному плані йому було важко. У нас п'ять чоловік "південних" – Кане сьогодні був не зовсім той, якого ми хотіли б бачити, Якубу зламався на рівному місці. Вони звикли до сонячної погоди. Для нас головне – дочекатися, коли сонце запече", – резюмував Максимов у ефірі програми "Тур ONLINE".

Ворскла впевнено перемогла Олександрію й перервала 5-матчеву безвиграшну серію – Тілль забив дебютний гол в УПЛ