УКР РУС

Лестер здобув другу перемогу в сезоні, розгромивши Лідс, Фулхем впевнено переграв Астон Віллу

21 жовтня 2022 Читать на русском

В рамках завершальної програми 12-го туру АПЛ було проведено два матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2022/23, 12-й тур

Фулхем – Астон Вілла – 2:0

Голи: Г. Рід, 36, Мітровіч, 67 (пен)

Вилучення: Дуглас Луїс, 63 (Астон Вілла)

Лестер Сіті – Лідс – 2:0

Голи: Кох, 17 (автогол), Барнс, 35

Фулхем у рідних стінах приймав Астон Віллу. Господарі працювали активніше, тримаючи м'яч понад 60% ігрового часу й завдавши майже вдвічі більше ударів. Відкрити рахунок вдалося на 36-й хвилині зусиллями Г. Ріда, а на 63-й "коттеджери" ще й залишились у більшості внаслідок вилучення Дугласа Луїса. Ще за три хвилини Кеш зіграв рукою й привіз пенальті на користь лондонців – його реалізував Мітровіч.

Роналду офіційно виключений зі складу першої команди Ман Юнайтед після вибриків на Олд Траффорд

Бірмінгемці не створили жодного гольового моменту у відповідь. Зрештою, на 84-й хвилині їх добили прострілом Кебано, який Мінгз зрізав у власні ворота – 3:0! Фулхем святкує розгромну перемогу. Астон Віллу від падіння у зону вильоту відділяють всього два пропущених голи.

Лестер завершував програму туру домашнім поєдинком з Лідсом, намагаючись здобути другу перемогу в сезоні. Йоркширці також потребували трьох очок, адже у турнірній таблиці вони йшли на рівних з Астон Віллою – тобто, були близькими до вильоту. Та і серія в 6 матчів без перемог не давала спокою.

Гості виглядали значно активніше й гостріше в обох таймах. Команда Джессі Марша виграла за ударами з рахунком 14:5, а за очікуваними голами – з рахунком 1,09 vs 0,69. За відсотком володіння, дотиками в карному майданчику та низкою інших показників "павичі" також лідирували, однак вся ця перевага так і не була конвертована бодай у один гол.

Щонайгірше для Лідса, команда пропустила двічі, хоча Лестер завдав всього 3 удари до перерви. На 17-й хвилині "лисиці" вирвались уперед завдяки передачі Прата з флангу, яку Кох зрізав у свої ворота. Ще за 18 хвилин Барнс прийняв простріл від Дьюсбері-Холла й спокійно пробив поміж ніг Мельє – 2:0! Саме ці голи й визначили долю протистояння. Команда Брендана Роджерса набрала 8 очок і піднялася на передостанню позицію.

"Миколенко – як апетитний сендвіч": українець розлютив фанів після складнющого матчу в АПЛ з підставою Лемпарда