УКР РУС

Арсенал без Зінченка програв Фулхему, втративши шанс очолити АПЛ – безвиграшна серія "канонірів" досягла трьох матчівfire

31 грудня 2023 Читать на русском
СПЕЦПРОЄКТ
Автор: Олекса Бик

В рамках 20-го туру АПЛ 2023/24 Фулхем переміг Арсенал (2:1). Звіт про матч читайте на "Футбол 24".

"Футбол 24" спільно з партнером HLIBNY DAR розповідає про матч, який серйозно вплинув на шанси Арсенала втриматись у зоні Ліги чемпіонів.

"Зінченко заробляє 150 тисяч на тиждень, а команда втрачає очки": легенда Арсенала вимагає радикального рішення

Щільність таблиці в Англії просто шалена. Дистанція між першою та четвертою позиціями у турнірній таблиці перед останнім днем 2023 року становила всього два очки, а Тоттенхем сьогодні наблизився до вершини на відстань трьох. Арсенал же міг вирватись у лідери АПЛ, але для цього треба було перемагати Фулхем у виїзному лондонському дербі.

На жаль, Олександр Зінченко пролетів повз заявку. Ні, справа не у кількатижневому нитті АПЛівських сердець про помилки нашого земляка. Українець просто відчув біль у литковому м'язі. Його позицію закрив центрбек Ківіор – Мікель Артета іноді використовує цей хід під суперників із сильними флангами та кремезним нападником, виставляючи одразу чотирьох ЦЗ.

Зарядись енергією футболу, переглядаючи довгоочікувані матчі Ліги чемпіонів разом із HLIBNY DAR. Напої бренду виготовлені на воді з артезіанської свердловини та з високоякісних спиртів класу “Люкс”. Адже HLIBNY DAR – вибір тих, хто цінує не тільки якісний футбол, але й преміальний смак.

Також коуч залишив у запасі Жезуса, випустивши на вістрі атаки Нкетію. Едді не забивав на виїзді в АПЛ рівно рік, а у першому таймі віддав рівно 6 пасів (включно з розіграшем із центру поля) – тим не менш, цей провал не завадив "канонірам" забити вже на 5-й хвилині. Гроші почав відпрацьовувати Райя, який своєчасним вкиданням запустив реактивну атаку Арсенала лівим флангом.

У її завершенні Мартінеллі влетів на лівий край штрафного, хитнув захисника та пробив у дальній кут – Лєно парирував, а Сака зіграв на добиванні. 1:0! У онлайн-таблиці Арсенал піднявся на першу позицію.

Втім, розвинути успіх гостям не вдалося. Ба більше – Фулхем перехопив ініціативу й почав розривати суперника на флангах. На 14-й хвилині зліва у центр карного майданчика прострілював Керні, а Хіменес замикав (Райя врятував), а на 19-й Вілліан бахнув з лівого кута. Повз дальню стійку.

На 29-й же Арсенал догрався: Керні отримав пас на хід лівим флангом та виконав простріл, який спокійно замкнув Хіменес – 1:1. З Раулем не дограв Ківіор. Одразу після цього "котеджери" відійшли в оборону, повернувши "канонірам" ініціативу.

Втім, за наступні 20 хвилин підопічні Мікеля Артети організували всього один момент. Аж перед перервою. Красива комбінація на 42-й хвилині завершилась проникним пасом Едегора, який ударом у дотик замикав Мартінеллі. М'яч прокотився поруч з лівою стійкою.

Зрештою, відпочивати команди відправились за нічийного рахунку. Тренерський штаб Арсенала зробив висновки, викинувши Ківіора у запас і випустивши реального фулбека – Томіясу. От тільки ефекти від цієї заміни виявився нульовим. Фулхем почав атакувати ще більше, а на 60-й хвилині ще й вирвався уперед внаслідок кутового. Метушня після подачі завершилась скидкою Паліньї та пострілом Де Кордови-Ріда. 2:1!

Арсенал огризнувся атакою на 63-й хвилині, коли Сака отримав діагональ на дальню стійку та пробивав з лету. Втім, Букайо з кількох метрів запустив м'яч по горобцях. А більшого команда не створювала, при цьому постійно наражаючись на контратаки Фулхема. Вони були наслідком жахливого пресингу гостей.

Мікель Артета спробував врятувати ситуацію, випустивши на 68-й хвилині Жезуса та Троссара – і ці заміни теж провалились. Арсенал до кінця поєдинку так нічого й не створив, а на 71-й хвилині Керні міг і третій гол у ворота "гармашів" вколотити. Том підхопив м'яч перед штрафним і цілив у праву дев'ятку, змусивши Раю виконувати ефектний сейв.

На 88-й же хвилині Перейра зі стандарту пробив у поперечку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував вольову перемогу Фулхема, внаслідок якої Арсенал довів безвиграшну серію до трьох матчів і опустився аж на четверту позицію. Щоправда, до першої не вистачає все тих же двох очок.

Тоттенхем обіграв Борнмут і наблизився до зони ЛЧ – Забарний помилився в гольовій атаці, прощальні овації для легенди