УКР РУС

Баварія на класі розгромила Уніон і повернулась на вершину Бундесліги, Фрайбург не втримав перемогу над Баєйром

26 лютого 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У неділю 22-й тур чемпіонату Німеччини завершували два матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Німеччина, Бундесліга, 22-й тур

Фрайбург – Байєр – 1:1

Голи: Гріфо, 29 – Азмун, 67

Баварія – Уніон Берлін – 3:0

Голи: Шупо-Мотінг, 31, Коман, 40, Мусіала, 45+1

Борусія Д здолала Хоффенхайм і очолила Бундеслігу, РБ Лейпциг відірвався від Айнтрахта, Вердер нокаутував Бохум

У першому матчі дня Фрайбург приймав Байєр. Команда Крістіана Штрайха впевнено тримається у зоні єврокубків, тож за сприятливих умов і у разі успіху з леверкузенцями могла піднятись навіть у топ-4. Натомість "фармацевти", демонструючи доволі симпатичний футбол, в останніх чотирьох матчах зазнали трьох поразок, тож прагнули набирати очки. Попри незначну перевагу гостей першими забили господарі – Гріфо зі штрафного рикошетом від стійки відкрив рахунок. Демірбай наприкінці тайму міг зрівнювати, але його пострілу в дев'ятку завадив голкіпер. Не дозволив Флеккен відзначитись і Діабі за мить до перерви.

В середині другого тайму Байєру таки вдалось пробити оборону Фрайбурга і відновити статус-кво. На більше команд не вистачило. Як наслідок, Фрайбург залишився п'ятим, Байєр – одинадцятий.

У центральній зустрічі туру зійшлись володарі другого та третього місця – Баварія та Уніон. На жаль, інтриги не сталось – мюнхенці за колосальної переваги ще до перерви забили берлінцям три сухих голи і, фактично, зняли питання щодо переможця. Після відпочинку "Ротен" продовжили тиснути і мали декілька нагод збільшити свою перевагу.

Перемога повернула Баварію на першу сходинку – підопічні Нагельсманна зрівнялись за очками з Борусією Д, але випереджають її за додатковими показниками. Уніон опустився на третю сходинку і випереджає РБ Лейпциг на один, а Фрайбург – на два пункти.

Майнц розтрощив Борусію М – Ґладбах не знає перемог над "карнавальниками" протягом п'яти матчів поспіль