УКР РУС

Ювентус завдяки дублю Роналду розгромив Парму, гол екс-динамівця не допоміг Вероні обіграти Фіорентину

19 грудня 2020 Читать на русском

В рамках суботньої програми 13-го туру Серії А було проведено три матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2020/21, 13-й тур

Фіорентина – Верона – 1:1

Голи: Влаховіч, 19 (пен) – Велозу, 6 (пен)

Сампдорія – Кротоне – 3:1

Голи: Дамсгорд, 27, Янкто, 36, Квальярелла, 65 – Сімі, 45 (пен)

Парма – Ювентус – 0:4

Голи: Кулусевскі, 23, Роналду, 27, 48, Мората, 86

Коваленко близький до переходу в Аталанту – італійські ЗМІ розкрили подробиці контракту

Програму дня в італійській Серії А відкривав поєдинок Фіорентина – Верона. Вже на 3-й хвилині матчу арбітр призначив одинадцятиметровий за фол у штрафному майданчику – Велозу не змарнував цей шанс і вивів гостей уперед. На 19-й рефері призначив ще один пенальті, але цього разу вже на користь "фіалок" – Влаховіч без особливих проблем зрівняв рахунок. Більше вартих уваги моментів у першому таймі не відбулось і команди пішли на перерву за нічийного рахунку.

У другому таймі суперники стали більше атакувати, проте гостроти у гру це не додало. "Фіалки" трохи більше володіли м'ячем, але за точністю ударів випереджала Верона. До кінця матчу команди не створили жодного по-справжньому небезпечного моменту, і фінальний свисток зафіксував бойову нічию – 1:1.

Сампдорія у рідних стінах приймала аутсайдера турнірної таблиці Кротоне. Господарі вийшли уперед у середині першого тайму – Дамсгорд у штрафному майданчику отримав передачу від Янкто, і не вагаючись пробив у правий кут воріт. На 36-й хвилині перевагу генуезців збільшив той же Янкто. Під завісу тайму гості заробили одинадцятиметровий, який реалізував Сімі – 2:1.

Після перерви ситуація на полі не змінилась – господарі більше атакували, а гравці Кротоне грали від оборони та виходили лише на контратаках. На 65-й хвилині Квальярелла, під час розіграшу кутового, вистрибнув перед захисником та головою спрямував м'яч у сітку. За декілька хвилин один гол для гостей міг відквитати Реца, однак голкіпер дивом зумів потягнути його удар. Генуезці продовжували насідати на захист Кротоне та вже у компенсований час Квальярелла зумів оформити дубль, однак після перегляду VAR на предмет офсайду гол було скасовано. Впевнена перемога Сампдорії – 3:1.

Парма, яка в останніх трьох матчах не знала смаку перемог, сподівалась зачепитись за очки на власному полі у матчі з Ювентусом. Однак "Стара синьйора", провівши глибоку розвідку, в середині першого тайму забила двічі. Спочатку Кулусевскі вдало замкнув простріл Морати, а згодом іспанець асистував Роналду, який головою спрямував м'яч у сітку. По перерві португалець оформив дубль, а наприкінці поєдинку невгамовний Мората забив четвертий гол Ювентуса і зняв всі питання щодо переможця матчу.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ