УКР РУС

Рома перестріляла Емполі у матчі з 6 голами, Спеція Коваленка вирвала перемогу у Сампдорії, Наполі розгромив Салернітану

23 січня 2022 Читать на русском

У неділю в рамках 23-го туру Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 23-й тур

Кальярі – Фіорентина – 1:1

Голи: Жоау Педру, 47 – Соттіль, 75

Вилучення: Одріосола, 65 (Фіорентина)

Нереалізовані пенальті: Жоау Педру, 68 – Бірагі, 8

Наполі – Салернітана – 4:1

Голи: Жезус, 18, Мертенс, 45+2 (пен.), Ррахмані, 47, Інсіньє, 53 (пен.) – Бонаццолі, 33

Вилучення: Веселі, 50 (Салернітана, друга жовта картка)

Спеція – Сампдорія – 1:0

Гол: Верде, 69

Вилучення: Екдаль, 73 (Сампдорія, друга жовта картка)

Торіно – Сассуоло – 1:1

Голи: Санабрія, 17 – Распадорі, 88

Емполі – Рома – 2:4

Голи: Пінамонті, 55, Байрамі, 72 – Абрахам, 25, 33, Олівейра, 35, Дзаньйоло, 37

Інтер на останній хвилині вирвав перемогу у Венеції, Дженоа розписала нічию у першому матчі з новим тренером

Програму дня в Італії відкривав поєдинок на Сардинії між Кальярі та Фіорентиною. Вже на 8-й хвилині господарі могли пропустити з пенальті, однак їм пощастило – Радуновіч парирував постріл Бірагі! Певна розплата за цей фарт прилетіла перед перервою, коли подача Маріна зрикошетила від Міленковіча й полетіла у ворота. М'яч влучив у поперечку. Загалом же, перший тайм виявився доволі рівним, а от старт другого гості провалили капітально.

Всього через хвилину після відновлення гри Жоау Педру вивів Кальярі вперед, замкнувши навіс Маріна з кутового, а на 66-й "фіалки" ще й у меншості залишились – Одріосола рукою зупинив чергове замикання від Педру. Арбітр призначив пенальті, однак Тераччано взяв удар Жоау з "позначки". Покарання за марнотратство прилетіло на 75-й – це Соттіль зробив прорив із власної половини в чужий штрафний і пробив у дальній кут. 1:1! Цей гол і вирішив долю зустрічі. Нічия на Сардинії – і це дуже погано для Кальярі, адже і острів'яни залишились всього в одному заліковому балі від підйому із зони вильоту.

Наполі міг забивати у ворота Салернітани вже на початку матчу, але з пострілом Руїса майстерно впорався голкіпер. Згодом Белец здійснив ще один подвиг, зреагувавши на удар Лосано. А от влучний постріл Жезуса довго перевіряв VAR і, зрештою, взяття воріт було зафіксовано. Та господарі раділи недовго: найгірша команда Серії А спромоглась забити після виходу Бонаццолі сам на сам. Перед самим свистком гості порушили правила у власному штрафному і Мертенс з позначки забив супернику гол у роздягальню.

Одразу по перерві Ррахмані фактично з лінії воротарського влучно замкнув у сітку і викристалізував майбутню перемогу партенопейців. У черговій атаці господарів м'яч влучив у руку Веселі і Салернітана, залишившись у меншості, пропустила четвертий гол (другий з пенальті). Спалетті замінив лідерів, які на класі довели поєдинок до логічного завершення.

Спеція і Сампдорія перший тайм провели практично без моментів. Наш Віктор Коваленко вийшов зі стартових хвилин, але особливо нічим не відзначився і, як наслідок, був замінений на 65-й хвилині. За чотири хвилини після його відходу господарям вдався стрімкий спурт правим флангом і Верде влучно замкнув простріл у сітку. Обіймати героя помчав навіть наш легіонер, адже цей гол став єдиним у матчі.

Брекало на початку матчу з Сассуоло опинився на газоні у штрафному майданчику суперника і вимагав пенальті на користь Торіно – арбітр проігнорував епізод. Згодом Санабрія пробив над поперечиною, а за три хвилини влучно замкнув навіс головою і вивів "биків" вперед. "Гранатові" продовжили створювати моменти біля воріт Консільї: останній спочатку зреагував на постріл Санабрії, а згодом гол Антоніо скасували через офсайд. Зіма головою не зміг переграти кіпера, а Мандрагора гарматним ударом струсонув праву стійку.

По перерві Торіно продовжи домінувати, але ніяк не міг пробини Консілью. Натомість за дві хвилини до завершення матчу Распадорі опинився віч-на-віч з Мілінковічем-Савічем і вирівняв становище, вкравши у підопічних Юріча заслужені три очки.

Рівна гра у першій половині матчу між Емполі і Ромою була скомпрометована голом Абрахама в середині першого тайму. Постріл Дзаньйоло було заблоковано, м'яч відскочив до англійця і той прошив голкіпера з близької відстані. За трохи навіс з кутового замкнув Абрахам, м'яч перетнув лінію воріт, але вилетів у поле, де його добив Манчіні. Вже у наступній атаці Олівейра пробив у дев'ятку і зробив рахунок розгромним. За дві хвилини кинжальна контратака завершилась прострілом Мхітаряна з лівого флангу і голом від Дзаньйоло.

Після відпочинку Пінамонті один гол відквитав. Згодом розслаблена Рома дозволила забити у свої ворота вдруге. Запахло смаженим, але на більше підопічних Ауреліо Андреаццолі не вистачило.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ