УКР РУС

Шедевральний гол Бірагі з центру поля допоміг Фіорентині розгромити Верону, Лаціо обійшов Рому й піднявся в зону ЛЧ

27 лютого 2023 Читать на русском

В рамках програми дня у 24-му турі Серії А провели два матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 24-й тур

Верона – Фіорентина – 0:3

Голи: Барак, 12, Кабрал, 38, Бірагі, 90

Лаціо – Сампдорія – 1:0

Гол: Альберто, 80

У Інтера та Мілана розбіжності щодо нового спільного стадіону – один із клубів хоче будувати окремий

Фіорентина перервала 6-матчеву безвиграшну серію в чемпіонаті. Після ефектного проходу Браги в Лізі конференцій "фіалки" здобули виїзну перемогу над Вероною – 0:3. Два голи були проведені ще в першому таймі. Відзначились Артур Кабрал і Антонін Барак, причому останній має аж 10 голів у останніх 12 матчів на виїзді в Серії А. З моменту його приїзду в Італію в сезоні 2021/22 жоден півзахисник не забивав стільки поза рідними стінами.

На 90-й хвилині господарів добив Бірагі, влучивши у ворота аж із центру поля. Завдяки цій звитязі Фіорентина набрала 28 очок, піднявшись з 15-ї на 12-ту сходинку в турнірній таблиці. Верона залишилась у зоні вильоту, перебуваючи на відстані трьох залікових балів від рятівної 17-ї позиції. Її тримає Спеція Коваленка.

Лаціо здобув мінімальну перемогу над Сампдорією. Перший тайм завершився без голів, що й не дивно – "орли" не забивали до перерви у 20 матчах Серії А з 24-х. В другому таймі генуезці теж тримались довго, але на 80-й хвилині Луїс Альберто таки прошив Аудеро. 1:0!

Таким чином, Лаціо набрав 45 очок, обійшов Рому й піднявся на четверту позицію, в зону ЛЧ. Втім, "джалороссі" свій матч у 24-му турі проведуть завтра.

Спеція розписала бойову нічию з Удінезе – Коваленко отримав мізер, вперше вийшовши після травми