УКР РУС

Салернітана сенсаційно розбила Лаціо й не пустила римлян на другу позицію в Серії А, Фіорентина дотиснула Спецію

30 жовтня 2022 Читать на русском

В рамках недільньої програми 12-го туру італійської першості було проведено три матчі. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2022/23, 12-й тур

Спеція – Фіорентина – 1:2

Голи: Нзола, 35 – Міленковіч, 14, Кабрал, 90

Вилучення: Ніколау, 82 (Спеція)

Кремонезе – Удінезе – 0:0

Лаціо – Салернітана – 1:3

Голи: Дзакканьї, 41 – Кандрева, 51, Фасіо, 68, Діа, 76

Спеція у рідних стінах приймала Фіорентину. Коваленко продовжує відновлення від травми, тож у заявку українець не потрапив. Можливо, саме тому його команді не вдалося перемогти – команди розмінялися голами в перші півгодини, тримаючи нічийний рахунок до останніх хвилин.

Втім, "фіалки" були занадто активними, щоб віддати очки. Гості завдали майже 30 ударів по воротах (проти 10 у господарів) і награли на 1,82 xG, тож гол Кабраля на 90-й хвилині був справедливим. 1:2. Фіорентина святкує перемогу, перервавши 4-матчеву безвиграшну серію.

У паралельній зустрічі Удінезе намагався наздогнати клуби із зони ЛЧ. Для цього фріульцям необхідно було переграти 20-ту команду чемпіонату – Кремонезе. Новачок Серії А не виграв жодного матчу до цього туру. Не виграв він і нині, однак гостям від цього не легше. Поєдинок завершився без голів.

Лаціо у Римі зустрічався з Салернітаною. "Орлам" у цій зустрічі не міг допомогти Іммобіле, який заліковує пошкодження, але і без нього підопічні Мауріціо Саррі мали впоратись. Все ж таки, в гості приїхав не Наполі, а тринадцята команда чемпіонату. У першому тайму кампанці змогли провести всього два удари, пропустивши гол перед перервою – рахунок відкрив Дзакканьї.

Втім, другий тайм шокував публіку на Стадіо Олімпіко. Вже на 51-й хвилині Кандрева відновив статус-кво, отримавши передачу з глибини й надзвичайно ефектно перекинувши Проведеля – 35-річний ветеран перервав 620-хвилинну суху серію Лаціо в Серії А.

Ще за 17 хвилин розмашиста атака Салернітани завершилась влучним пострілом Фасіо з лівого краю штрафного під ближню стійку, а на 76-й гості розірвали "орлів" на контратаці – Діа завершив її голом у порожні ворота.

Лаціо не поступався за ударами та гостротою, але свої моменти господарі не реалізували. У підсумку, фінальний свисток зафіксував сенсаційну перемогу Салернітани. Лаціо втратив можливість піднятись на другу позицію.

Маліновський дав згоду на перехід у Рому – особливий зв'язок з Моурінью та абсурдна відповідь Гасперіні