УКР РУС

Фінансовий фейр-плей зникне – нові правила стануть проблемою для клубів з Іспанії та Італії

23 березня 2022 Читать на русском

УЄФА підготував новий план фінансового регулювання діяльності футбольних клубів.

Керівний орган європейського футболу вирішив відмовитися від правил фінансового фейр-плей. Йому на заміну будуть запроваджені правила фінансової стійкості, повідомляє The New York Times.

Тебас сподівається, що УЄФА сильніше фінансово притисне ПСЖ та Манчестер Сіті

Нові норми УЄФА передбачають, що клуби зможуть витрачати на футбольні потреби (зарплати і трансфери) не більше 70% прибутків за три сезони. Втілити мрію Александера Чеферіна щодо "стелі заплат" не вдалося через норми європейського трудового законодавства.

Аналітики The New York Times вважають, що така система регулювання посприяє багатим англійським клубам, а решті буде складно вписатися у норми. Передусім це стосується клубів з Іспанії та Італії, які не заробляють на належному рівні.

"Вони брешуть більше за Путіна!" Суперліга готується до відродження, 10 перших учасників, приплели війну в Україні

Щоб дозволити командам пристосуватися до нових правил, на деякий час будуть запроваджені трохи м'якші вимоги: клуби зможуть витрачати до 90% доходів, і протягом трьох сезонів ця цифра буде доведена до 70%. За певних обставин може бути надана можливість витрачати до 10 мільйонів доларів понад норму, за умови, що клуб має здорову економічну ситуацію, і не порушував правила раніше.