УКР РУС

ФІФА оголосила 3-х претендентів у номінації гравець року The Best 2018: Мессі знову в прольоті

3 вересня 2018 Читать на русском

Форвард Ювентуса Кріштіану Роналду, півзахисник Реала Лука Модріч та нападник Ліверпуля Мохамед Салах посперечаються за звання гравця сезону 2017/18 від ФІФА.

Відтак Ліонель Мессі, який раніше не отримав визнання від УЄФА, опинився за межами ще й фінальної трійки номінації The Best. Крім аргентинця, також відсіяли Де Брюйне, Грізманна, Азара, Кейна, Мбаппе і Варана, які увійшли в топ-10.

Шевченко та Пятов проголосували за Модріча у номінації The Best

Нагадаємо, ФІФА оголосить найкращого гравця 2018 року на церемонії в Лондоні 24 вересня. До уваги беруться виступи футболістів на рівні збірних і клубів з 3 липня 2017-го по 15 липня 2018-го.

Спочатку оголошують 10 претендентів, яких обирають легенди ФІФА (цьогоріч це Самі Аль-Джабер, Ча Бум Кун, Дідьє Дрогба, Кака, Вінтон Руфер, Френк Лемпард, Фабіо Капелло, Карлос Альберто Паррейра, Алессандро Неста, Лотар Маттеус, Еммануель Амуніке, Роналдо та Енді Роксбург). Далі іде голосування журналістів, тренерів і капітанів збірних, а також вболівальників.

У 2016-му і 2017-му роках нагороду отримував Кріштіану Роналду, який випереджав Мессі, Грізманна і Неймара.

Головним фаворитом актуального голосування можна вважати Модріча, серед заслуг якого ФІФА виділила трумф у Лізі чемпіонів і Клубному Мундіалі, звання найкращого гравця ЧС-2018 і капітанство в історичному для Хорватії фіналі Чемпіонату світу.

За Роналду говорять перемога в Лізі чемпіонів 2017/18, статус найкращого бомбардира турніру (15 голів) і переможця Клубного Чемпіонату світу 2017. Салах став бомбардиром-рекордсменом АПЛ (32 голи), розділив 2-е місце серед найкращих голеадорів сезону ЛЧ і допоміг Ліверпулю вийти у фінал Ліги чемпіонів у свій перший рік у складі "червоних".

ФІФА назвала фіналістів категорії "Тренер року"