УКР РУС

ФІФА дискваліфікувала другого топ-чиновника за один тиждень

23 листопада 2020 Читать на русском

Президент Африканської конфедерації футболу (CAF) і віце-президент Міжнародної федерації футболу (ФІФА) Ахмад Ахмад отримав покарання за свої злочини.

Було виявлено, що 60-річний уродженець Мадагаскару зловживав службовим становищем, а також незаконно привласнював кошти. За це ФІФА відсторонила чиновника від будь-якої футбольної діяльності на 5 років.

ФІФА довічно дискваліфікувала президента ФА Гаїті за сексуальне насильство над футболістками

"Розслідування поведінки пана Ахмада за період з 2017 по 2019 рік стосувалося різних питань управління CAF, включаючи організацію та фінансування паломництва в Мекку, його участь в угодах CAF з компанією з виробництва спортивного обладнання Tactical Steel та інші види діяльності", – йдеться в заяві ФІФА.

Додамо, що це вже друга гучна дискваліфікація у ФІФА за останні декілька днів. Напередодні організація довічно відсторонила президента ФА Гаїті за сексуальне насильство над футболістками. Що стосується самого Ахмада, то раніше він заперечував будь-які порушення зі свого боку і оголосив про намір балотуватися на другий термін президентства в Африканської конфедерації футболу. Вибори президента CAF заплановані на березень 2021 року.

Португалія поступиться троном, провал Німеччини та Росії, УЄФА вирішить долю України – підсумки Ліги націй 2020/21