УКР РУС

Динамо вистраждало перемогу над Фенербахче і пробилося у 3 раунд кваліфікації ЛЧ – Караваєв покарав за пісні про Путіна

27 липня 2022 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Фенербахче поступився Динамо (1:2) у матчі-відповіді 2 раунду кваліфікації Ліги чемпіонів 2022/23. Перша гра завершилася нічиєю 0:0, основний час другого поєдинку теж приніс мирову, а в овертаймі тріумфували українці. Рахунок та огляд матчу – на "Футбол 24".

Турецький ураган змітав і ноги, і захист суперників з перших секунд

Переможець цєї пари виходив би на австрійський Штурм. Того, хто зазнавав невдачі, чекав чеський клуб Словацко вже у рамках Ліги Європи. Звітний двобій, як і онлайн-трансляція Фенербахче – Динамо на "Футбол 24", стартував 27 липня о 20:00. Сьогодні – лише друга офіційна гра київського клубу з початку повномасштабної війни, яку Росія розв'язала проти нашої батьківщини. У першій, тиждень тому, українці та турки розійшлися миром, відтак розклади залишалися тими ж.

Фенербахче – Динамо: онлайн-трансляція матчу-відповіді 2 раунду кваліфікації ЛЧ

Перший момент уже на 70 секунді. Після кутового і невдалого виносу Шапаренка два поспіль удари пропускає Динамо – спочатку здалеку, а потім метрів з 10. Рикошет від Забарного і того ж Миколи зробив момент дуже нервовим для одних і гострим для інших. Ще один гострий прорив флангом Дубінчака і Вербіча, з проблемами відбиваються кияни. На нервах Луческу з перших хвилин. Бразильський опорник Вілліан Арао свідомо врізається в коліно Буяльському, анонс великих грубощів?

Фенербахче – Динамо – відео голів та відбитого пенальті Бущаном

Суддя скасовує гол, а лідер Динамо не витримував

Циганкова пограбували на чужій половині. Забарний впав на правому фланзі, підчищаючи за партнерами. Еннер Валенсія виклав на Кінга, той кострубато, але забив у порожні ворота. Пощастило, що італійський суддя Ірраті з запізненням, але скасував цей гол. Циганков часто не встигає, до цієї жовтої картки Віктор ішов стрімкими темпами. Подачу Россі зі штрафного замикав активний Валенсія, який переграв Попова на другому поверсі, але не влучив з кількох метрів. Ще один прорив пропускає лівий фланг Динамо. Россі увірвався у штрафний і потужно бахнув – знову підвів приціл.

Попов привіз небезпечний стандарт, наївно та без жодної потреби на мить схопивши за плечі Валенсію. Потужний удар Кахведжі у стійку – дуже схоже на те, що Бущан не рятував би. Повний провал в опорній зоні, поганенько вибиває Попов, Забарний не витримує лінію офсайду. І тут щастить, що Кінг не реалізує вихід сам на сам, а далі воротар Динамо не вимикається і ловить м'яч після удару з нульового кута. Єдиний, хоч і золотий момент Динамо за перші 30 хвилин випадково створив Бєсєдін. Артем відборовся так, що двоє суперників зіткнулися у центрі поля, а Буяльський безперешкодно кинув на хід Циганкову, який прямолінійно добіг до воротаря і фактично забув пробити.

Суперник знову на крок попереду, вимушена заміна Луческу, 8:1 за ударами

Регулярно не встигає Київ на пару секунд, як і у першій грі. Сидорчук так замахувався на дальній удар що від душі вдарив лише суперника по нозі. Ще одна жовта. Били-били по ногах Вербіча, як і Буяльського. Здоров'я словенця виявилося крихкішим. Вимушений вихід Ваната на 37 хвилині. Суддя Ірраті став на шляху Циганкова, чим допоміг Кінгу. Екс-форвард Уотфорда та інших клубів АПЛ пройшов кількох опонентів, але потім відпустив м'яч і скосив динамівця. Рефері додав аж 3 хвилини.

Удар Дубінчака метрів з 30 – дуже невлучно. Саме цей відчайдушний постріл став єдиним у киян за перші 45 хвилин. Проти 8 у Фенербахче, більшість з яких були реальними моментами. Лівий захисник Динамо, до слова, заварив конфліктну ситуацію, розпустивши руки до Валенсії. Еквадорець відповів тим же, обом по заслуженій жовтій на подумати у перерві. Динамо дивом встояло і молиться хіба що на серію пенальті з таким мізерним рівнем контргри і немислимою панікою, коли вдається зібрати 4-5 паси докупи.

Фенербахче серійно пробачає – знову на старті тайму

Не минуло і 60 секунд другої половини, як Валенсія увірвався до штрафного Динамо після простої середньої передачі, яка легко відрізала обох центральних півзахисників і створила ледь не вихід 1 в 1. Еннер не докрутив у дальній кут. Майже відразу Дубінчак зупиняє прорив одного суперника, але вибиває прямісінько на ногу Кінгу, який не влучає з меж воротарського. Емре Мор, який у перерві замінив Кахведжі, просто тягне м'яч не один десяток метрів. Хтось зустрічає екс-гравця Борусії Дортмунд? Аякже! Проходить розрізний пас Мора, однак Кінг не встигає пробити через своєчасний вихід Бущана.

Ключові 4 хвилини Буяльського змінили все – за Віталієм полювали цілеспрямовано, але добити не встигли

Буяльському який уже раз врізали по ногах. Віталій виривався на оперативний простір і отримав "підкат" ззаду. Друга жовта для Ісмаїла Юксека, справедливе вилучення. А згодом, через якихось 4 хвилини, Буяльський забиває у стилі своїх найкращих часів при Луческу. Циганков підключив Кендзьору, який прокинув м'яч повз захисника, і вирізав не банальний простріл по прямій, а трохи далі під забігання 29 номера Динамо. Віталій у дотик прошив голкіпера ударом впритул. Валенсія, в якого вже є жовта, врізався у Бущана. Суддя, звісно, хочуть ще покинути Стамбул, тому не ризикнуть з другим вилученням, але привід був.

Подарували туркам пенальті – Бущан один проти всіх

Шепелєв і Гармаш на 67 хвилині замінили Бєсєдіна та Буяльського. Без форвардів дограватиме Київ. Луческу, до якого підбігав святкувати Буяльський, запитав у Віталія, схоже, про стан здоров'я. Попов привіз пенальті необдуманим підкатом. Але який же абсурдний епізод! Голкіпер Фенера банально виніс снаряд від свого штрафного до чужого, а м'яч ще й перестрибнув Забарного, що створило хаос у воротарському.

Бущан в ефектному стрибку витягнув удар Валенсії з 11-метрової позначки. Феноменальний фарт Динамо і героїзм Георгія. Шепелєв розкішно розпочав атаку в центрі поля, а потім викотив Циганкову під удар у штрафному. Віктор замість вбивчого пострілу просто віддав пас у руки голкіперу суперника. Жахіття вінгера збірної України триває. Цього разу шкодує суддя Попова. Грубо зіграв Денис, а в нього вже була жовта за фол на пенальті. Трибуни сатаніють через відсутність вилучення. Мігель Креспо подав, Гармаш програв дуель на другому поверсі, Бущан божественно витягнув і цей удар у дальній.

Гру нервів підсумував удар по голові, який динамівці заслужили

Дубінчак теж має жовту і тягне суперника за футболку. Знову протести гравців, шалений гул трибун. Після стандарту Гармаш ще раз помиляється, махаючи ногою повз м'яч, а Салай пробачає ударом вище. Шепелєв ледь не продерся крізь весь захист Фенера. Динамо провело другу хвилю атаки з флангу на фланг, Дубінчак міг і розіграти ще лівіше, але вирішив бахнути здалеку, знову невлучно. Шапаренко класно розрізав за спини, Ваната мінімально випередив голкіпер.

Бущан таки помилився на банальному стандарті. Подвійний провал у центрі воротарського, Георгій не дотягнувся, захисники і не думали страхувати – розстріл у порожні ворота. Циганков блискуче накинув, Гармаш міг забивати з льоту. Удар у Дениса не вийшов, не встигли замкнути дальню стійку і Шепелєв з Ванатом. Перед першим додатковим таймом Караваєв замінив Кендзьору. Сидорчук розрізним пасом вивів Ваната на побачення з воротарем. Владислав не зміг переграти візаві.

Господарі на додаткові тайми... не вийшли

В овертаймі вже підсідає Фенербахче. Київ частіше контролює м'яч, допомагає гра в більшості. Шепелєв з меж воротарського пробився на ударну позицію, але гострий кут, тож голкіпер встигає виручити. А ось Забарний добивав уже по суті в порожні ворота, однак не зловив снаряд на ногу як належне. Циганков уже не вперше розкішно вирізав подачу з правого флангу, Забарний вміло уникнув офсайду, проте м'яч лишень облизав хрестовину. Дивовижна перша частина овертайму: за 90 хвилин у Динамо 6 ударів (у турків 16 і 7 влучань), зокрема, 2 у площину воріт. За 15 хвилин після основного часу 5 пострілів проти 1 у Фенера.

Фанати господарів скандують ім'я якогось Владіміра Путіна. Ганебна поведінка вболівальників "канарок", яку інші турки засуджують у соцмережах, вимагаючи викинути Фенербахче з єврокубків. Андрієвський і Вівчаренко замінили на 106 хвилині Сидорчука та Дубінчака. Гармаш береться за своє, 7 "гірчичник" у гравців Динамо, і тут на 1 більше. А Київ забиває переможний! Гармаш котить на фланг, Вівчаренко прострілює, Ванат не дотягується, а Караваєв, який колись грав за Фенер, прошиває таки воротаря. Караваєв з льоту непогано пробивав після кутового, Попов намагався підправити, але офсайд. Чудесне перетворення Динамо в овертаймі приносить перемогу.

Фатальні ривки Фенербахче знову принесли лише зворотній ефект, результативні заміни українців

Команда Жезуша переоцінила свої сили, витримавши лише 90 хвилин, а вилучення її добило. Кияни класно зіграли з допомогою свіжих сил: Шепелєв додав рухливості та креативу, Ванат тероризував ривками оборону, Вівчаренко з асистом (як і ще один крайній захисник Кендзьора), Караваєв приніс перемогу на не чужому стадіоні. Однак об'єктивною картина не може бути, адже дуже допомогла дурість суперника, який був аж надто заведений, і сміливість судді, який не з першого разу, однак довів справу до вилучення.

Перетерпіли 3 тайми болю і страждань оборони в основному завдяки Бущану. Георгій, втім, сам дав, сам забрав, подарувавши туркам гол на 89 хвилині. Однак свій красивий сейв голкіпер збірної України виконав і в овертаймі. І знову на останніх секундах тайму. Сердар Дурсун переграв Забарного, але стрибок Бущана не пустив гру в серію пенальті. Сьогодні багато гравців показали не лише позитивний бік, але своє вигризли зубами, фартом, захмарним бажанням. Далі знову нерви, боротьба не лише за себе. Австрійський Штурм, 3 раунд кваліфікації Ліги чемпіонів. Перша, номінально домашня гра – у Польщі вже 3 серпня о 21:00.