УКР РУС

Фехервар програв вчетверте поспіль: Шабанов, Макаренко і Петряк не вразили на тлі аутсайдера з екс-динамівцем

20 лютого 2022 Читать на русском

Фехервар поступився Уйпешту у 21-му турі еліти. В поєдинку взяли участь Євген Макаренко, Іван Петряк та Артем Шабанов.

Чемпіонат Угорщини, 21 тур

Фехервар – Уйпешт – 1:2

Голи: Ніколіч, 88 – Крузе, 45, Зівзівадзе, 74

До "віді" у Секешфегервар завітав аутсайдер угорської першості. З перших хвилин у старті господарів вийшли одразу три українці: Макаренко, Петряк і Шабанов. Лєднєв же ж залишився у запасі, так і не з'явившись на полі. Уйпешт був налаштований на боротьбу за виживання і активно провів перший тайм, переважаючи команду українців.

Сікан дебютним голом врятував Ганзу від поразки – українець забив через 2 хвилини після виходу на заміну

По перерві гості забили. Це Крузе розібрався з обороною і пробив кіпера Фехервара. Одразу після гола пробивав Макаренко. Неточно. За кілька хвилин опісля наставник зняв Петряка, який абсолютно нічим не запам'ятався, зрештою, як і вся команда. Іван був майже без м'яча, подекуди йому доводилось опускатись аж на свою частину поля в його пошуках.

А Уйпешт подвоїв перевагу зусиллями Зівзівадзе. Тренери зробили кілька замін (поле покинув Макаренко, у стані суперника з'явився колишній гравець Динамо Тамаш Кадар), а Фехервар скоротив відставання: Ніколіч розстріляв ворота впритул. Цього було замало, адже пролунав фінальний свисток.

Команда українців залишилась четвертою, а відставання від лідера Ференцвароша складає 13 залікових балів. Уйпешт нарешті покинув останню сходинку, але все ще розташовується у зоні вильоту.

"Смерть пасивного офсайда". У Маліновського вкрали ефектний гол – Аталанта беззубо програла Фіорентині