УКР РУС

Фанати Хорватії затролили воротаря Канади банером, пригадавши втечу сербських сепаратистів у 1995 році

29 листопада 2022 Читать на русском

У глузуванні над воротарем збірної Канади Міланом Боряном взяв участь банер американської компанії з виробництва техніки.

Під час матчу 2-го туру групового етапу ЧС-2022 між Хорватією та Канадою (4:1) уболівальники "картатих" вивісили банер, який образив воротаря канадської збірної Мілана Боряна. Про це повідомляє журналіст Сем Стріт.

Оборонець збірної Хорватії скандально встав на захист Росії, повторивши мантру про "спорт внє палітікі"

На банері було зображено логотип американської компанії з виробництва сільськогосподарської, будівельної та лісозаготівельної техніки John Deere, слоган якої звучить так: "Ніщо не біжить так, як Дір". При цьому слово "Deere" (прізвище засновника) натякає на оленя (a deer), який зображений на логотипі компанії.

Вболівальники "картатих" написали на банері "Книн-95" і замість напису "Deere" помістили прізвище Боряна. Вийшла наступна фраза: "Книн-95. Ніщо так не бігає, як Борян".

Книн – рідне місто воротаря, а сам банер є посиланням на переможну для хорватів операцію "Буря" проти сепаратистів у 1995 році, в результаті якої маленький Мілан Борян, як і більшість сербів з Хорватії, були змушені залишити свої будинки.

Хорватія розгромила Канаду завдяки перфомансу Перішіча та Крамаріча, вибивши "кленових" з ЧС-2022