УКР РУС

Валенсія розписала вогняну нічию з Алавесом, Реал Сосьєдад мінімально переграв Кадіс і закріпився на вершині Ла Ліги

22 листопада 2020 Читать на русском

В рамках недільної програми 10-го туру іспанської Прімери відбулось чотири матчі. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 10-й тур

Ейбар – Хетафе – 0:0

Вилучення: Кіке, 88 (Ейбар) (друга жовта)

Кадіс – Реал Сосьєдад – 0:1

Гол: Ісак, 66

Гранада – Вальядолід – 1:3

Голи: Дуарте, 63 – Плано, 45+2, Андре, 53, Хота, 90

Алавес – Валенсія – 2:2

Голи: Наварро, 2, Перес, 16 (пен) – Вальєхо, 72, Сантамарін, 77

Недільну програму в іспанській Прімері відкривав поєдинок Ейбар – Хетафе. Перша половина зустрічі виявилась дуже нудною – лише кілька ударів по воротах, які без проблем брали голкіпери, і жодної гостроти на полі.

Барселона перед матчем з Динамо переживає чорну смугу – потенційний ключ до успіху для Луческу

У другому таймі ситуація на полі не змінилась. Лише під завісу поєдинку команди активізувались і почали інтенсивно атакувати. На 88-й "зброярі" ледь не забили – захисник вибив м'яч практично з порожніх воріт і врятував Хетафе від пропущеного. Кіке Гарсія одразу почав сперечатись з арбітром і отримав за це другу жовту, залишивши Ейбар у меншості. Гості намагались використати перевагу і їм це майже вдалось, але в останній момент "зброярів" врятував голкіпер. Зрештою, фінальний свисток зафіксував безгольову нічию – 0:0.

Кадіс приймав фаворита Ла Ліги Реал Сосьєдад. Гольова засуха у матчі тривала до 66-й хвилини, коли Янузай з правого флангу прострілив у штрафний майданчик, а Ісак головою замкнув – 0:1. Після цього баски кілька разів могли збільшувати рахунок, але більше забити не вдалось. Кадіс же за увесь матч не завдав жодного удару у площину воріт.

Завдяки цій перемозі Реал Сосьєдад із 23-ма очками закріпився на першому місці Прімери, випереджаючи мадридський Атлетіко на три залікових бали (у матрацників в запасі ще дві гри).

Гранада у рідних стінах зустрічалась із Вальядолідом. Під завісу першого тайму гості вийшли уперед завдяки голу Плано, який вистрибнув вище за захисників і головою замкнув навіс Гвардіоли у штрафний майданчик. Одразу після перерви ударом з меж карного майданчика перевагу збільшив Маркос Андре. На 63-й господарі змогли відквитати один гол – відзначився Дуарте. Однак, це виявилось усе, на що були спроможні гравці Гранади. Під завісу поєдинку ще один поклав Хота, і фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Вальядоліда – 1:3.

Завершував ігровий день поєдинок Алавес – Валенсія. Господарі розпочали значно активніше. Перший розіграш стандарту завершився ударом Хімо Наварро під перекладину – 1:0. На 16-й рефері призначив одинадцятиметровий у ворота "кажанів", який без особливих проблем реалізував Лукас Перес. Гості намагались будувати позиційні атаки та нав'язувати боротьбу, але у першому таймі робили це безрезультатно.

Після перерви гравці Валенсії все ближче підбирались до штрафної суперника і на 73-й Вальєхо відквитав один гол. Це відродило надії "кажанів" і за кілька хвилин Сантамарін головою замкнув навіс у карний майданчик і зрівняв рахунок. Під завісу поєдинку Алавес мав кілька шансів повернути собі лідерство у матчі, але забити так і не вдалось. Бойова нічия.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ