УКР РУС

Сельта відібрала очки у Гранади, гол Лукаса Переса допоміг Алавесу розписати нічию з Леганесом: 26 тур Ла Ліги, субота

29 лютого 2020 Читать на русском

В рамках 26-го туру Ла Ліги провели кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії, 26-й тур

Ейбар – Леванте – 3:0

Голи: Шарлес, 28, 48, Орельяна, 85

Нереалізований пенальті: Шарлес, 72 (Е.)

Валенсія – Бетіс – 2:1

Голи: Гамейро, 60, Парехо, 89 – Морон, 90+3

Леганес – Алавес – 1:1

Голи: Карільйо, 59 – Перес, 47

Гранада – Сельта – 0:0

Реал Сосьєдад мінімально здолав Вальядолід і піднявся на третю сходинку турнірної таблиці Прімери

Іспанський вікенд відкривав поєдинок Ейбар – Леванте. Завдяки помилці голкіпера, господарям вдалось забити першими. На 28-й Шарлес своєчасно опинився у штрафному та замкнув простріл, спрямувавши м'яч повз воротаря. Більше у першій половині зустрічі цікавих моментів глядачі не побачили.

Перевагу вдалось закріпити одразу на початку другого тайму. Енріч віддав ювелірну навісну передачу у межах штрафного, яку головою замкнув Шарлес. На 72-й Мірамон зіграв рукою у штрафному, за що арбітр призначив пенальті. Виконувати його взявся той же Шарлес, але голкіпер видав надзвичайний сейв. Добив "жаб" Орельяна на 88-й, майстерно пробивши у правий кут з меж штрафного майданчика. Завдяки цій перемозі Ейбар закріпився на 16-му місці із 27-ма очками, натомість Леванте з 32-ма пунктами залишився на 10-й сходинці турнірної таблиці.

Валенсія у рідних стінах приймала Бетіс. Перший тайм зустрічі хорошими моментами та голами не потішив, але в середині другого гра дещо розкрилася. Цьому сприяв прекрасний гол Гамейро на 60-й хвилині ударом з-за меж штрафного в дальній кут. Після цього команди розмінялися кількома непоганими епізодами, але забити андалусійцям ніяк не вдавалося. Зрештою, під самий фінальний свисток Бетіс розкрився й отримав другий гол (відзначився Парехо), хоча у компенсований час Морону вдалося відквитати один м'яч – втім, часу на камбек вже не було.

В поєдинку між Леганесом та Алавесом голів до перерви вболівальники не побачили, хоча Оскар Родрігес та Бустінса на 37-й та 45-й хвилинах могли вивести "пепінерос" уперед – Пачеко впорався з їхніми пострілами. За марнотратство господарів покарав екс-карпатівець Лукас Перес, який на 47-й хвилині опинився перед голкіпером внаслідок хорошої комбінації та вдалого відскоку – 0:1. Леганес відігрався на 60-й після подачі з правого флангу, яку ударом головою замкнув Карільо. Виявилось, що цей гол був останнім у зустрічі, що цілком відповідало змісту гри в останні 30 хвилин.

Програму дня завершував матч Гранади проти Сельти. Слідуючи суботньому тренду, обидві команди завершили перший тайм як без голів, так і без моментів, однак футболісти пішли далі – вони практично не загострювали гру і по перерві. З цікавих епізодів можна згадати хіба що постріл Сісто на 50-й хвилині (голкіпер парирував) та два неточних удари у виконанні Оласи та Віко на 70-х. Розвеселити гру не зміг навіть російський супербомбардир Федір Смолов, який провів на полі трохи менше години й всього раз пробив кудись в район кутового прапорця.

Перший і єдиний шанс побачити гол стався на 86-й хвилині, коли Пуертас потужним ударом з меж карного майданчика поцілив у ліву стійку. Більше команди не лякали фанатів таким шок-контентом – фінальний свисток зафіксував нульову нічию.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ