УКР РУС

Атлетіко розписав нічию з Вільяреалом, Бетіс переграв Валенсію та очолив турнірну таблицю Ла Ліги

3 жовтня 2020 Читать на русском

У рамках суботньої програми 5-го туру іспанської Прімери було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2020/21, 5-й тур

Вальядолід – Ейбар – 1:2

Голи: Вілья, 37 – Бургос, 29 (пен), Родрігес, 90

Нереалізований пенальті: Гвардіола, 48 (Вальядолід)

Вилучення: Діоп, 73 (Ейбар)

Атлетіко – Вільяреал – 0:0

Ельче – Уеска – 0:0

Реал Сосьєдад – Хетафе – 3:0

Голи: Оярсабаль, 28, Меріно, 79, Порту, 82

Валенсія – Бетіс – 0:2

Голи: Каналес, 19, Тельйо, 74

Суботню програму іспанської Прімери розпочинав поєдинок Вальядолід – Ейбар. "Зброярі" першими відкрили рахунок завдяки пенальті, який арбітр призначив за гру рукою у штрафному майданчику. Його реалізував Бургос, який на силу пробив під поперечину. На 38-й хвилині Тоні Вілья в один дотик відгукнувся на прострільну передачу у карний і зрівняв рахунок.

Реал залишився без правих захисників – катастрофа з обороною перед Лігою чемпіонів і шанс для Шахтаря

На початку другого тайму рефері призначив ще один пенальті, але цього разу у ворота Ейбара. Нагоду вивести свою команду уперед втратив Гвардіола – завадив голкіпер. Команди виглядали рівними, однак на 73-й Діоп грубо наступив на ногу супернику і отримав за це пряму червону. "Пусела" відразу перейшла у пресинг, але "зброярі" також не відсижували у обороні і виходили на ризиковані контратаки. Під час одної з них, вже у компенсований час, Арбілья навісив у штрафний майданчик, де за спину захиснику забіг Кевін Родрігес, який головою спрямував м'яч у сітку. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Ейбара – 1:2.

Атлетіко у попередньому турі не зміг здолати Уеску, розсписавши нудну нульову нічию. Схоже, підопічним Чоло Сімеоне сподобався такий футбол, адже поєдинок проти Вільяреала виявився таким же мотлохом – за понад 90 хвилин команди провели всього три удари в площину воріт один одного. На двох. Мадридці виглядали дещо активніше, але більш гостро діяли левантійці – Гаспар міг забивати на 20-й та 50-й хвилинах, але обидва постріли витягнув Облак. Зрештою, голів вболівальники так і не побачили. Атлетіко розписав другу поспіль нульову нічию.

Матч між Ельче та Уескою був примітний тільки тим фактом, що при статистиці ударів 2:18 на користь останньої було всього чотири влучання в площину, а голів команди не забили взагалі. Це вже четверта нічия Уески після повернення в Ла Лігу, але раніше цей колектив стримував Атлетіко, Валенсію та Вільяреал, а тепер розділив очки зі скромним Ельче, який поки що виглядає одним з головних претендентів на виліт.

Реал Сосьєдад у рідних стінах розгромив Хетафе. Результат зробив капітан Оярсабаль, який проводив 200-й матч у складі сан-себастьянців, а на 28-й хвилині відкрив рахунок з пенальті – це його 51-й гол за Сосьєдад і 10-й реалізований "11-метровий" з 10 спроб. В другому таймі рахунок довго не змінювався, але на 79-й хвилині точна подача Оярсабаля зі штрафного призвела до голу у виконанні Меріно. Ще за три хвилини гостей добив Порту, який вийшов віч-на-на-віч з голкіпером та ефектно перекинув його – 3:0. Розгром на Аноеті.

Програму дня закривав матч на Местальї між Валенсією та Бетісом. Команди в разі перемоги могли б тимчасово очолити турнірну таблицю, тож боротьба очікувалась серйозна. Андалусійці почали поєдинок краще, відкривши рахунок на 19-й хвилині після скидки на лінію штрафного під удар Каналесу – той прибрав захисника, підкинувши м'яч, та пробив з рикошетом точно в лівий кут. Левантійці намагалися відігратись, але в середині другого тайму пропустили другий гол – його забив Тельйо, завершивши контратаку ударом з лівого краю карного майданчика. Обидва асисти в активі Хоакіна. Після цього Валенсія капітулювала.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ