УКР РУС

Евертон – МЮ: Миколенко вражає Англію, стає найкращим і допомагає Ярмоленку – побиття Роналду не тільки ігрове

9 квітня 2022 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Евертон переграв Манчестер Юнайтед (1:0) у 32 турі чемпіонату Англії 2021/22. Рахунок і огляд матчу – на "Футбол 24". 

Миколенко вперше потрапив у стартовий склад Евертона на 3 матчі поспіль. Віталій у попередньому турі АПЛ заробив пенальті, а його команда програла обидва ці виїзні поєдинки. Відтак відрив від Бернлі, який очолює тріо з зони вильоту, скоротився до мінімуму. На старті зустрічі захисник збірної України кілька разів непогано діяв на чужій половині. Однак на 9 хвилині екс-динамівець програв Ліндельофу боротьбу на другому поверсі після подачі зі штрафного, Делф невдало вибив, а Решфорд у дотик пробив. Як і в наступному епізоді, з небезпечним ударом Маркуса не без проблем впорався партнер по збірній Англії Пікфорд.

Евертон – Манчестер Юнайтед: онлайн-трансляція матчу АПЛ

Делф ледь не вивів Миколенка на класну позиції у штрафний майданчик. Ван-Біссака в останню мить підчистив у підкаті. Евертон забив після першого ж удару. Рішарлісон та Івобі на 27 хвилині відборолися, а Гордон з рикошетом від Ліндельофа залишив Де Хеа ні з чим. Після подачі того ж 21-річного англійця Кін виграв позицію, забракло лише влучності. Роналду штовхає Миколенка після націленої подачі Фернандеша. Один з рідкісних моментів присутності Кріштіану на полі.

Сенсаційна перемога Миколенка і Ко у відеоогляді матчу Евертон – Манчестер Юнайтед

Рішарлісон ледь не прошив Де Хеа дальнім ударом, і знову рикошет від захисників. Фред отримав пошкодження і пішов з поля на 36 хвилині. Екс-півзахисника Шахтаря замінив Погба. Миколенко ледь не привіз контру, махнувши повз м'яч, однак виправився у підкаті. Віталій майже як Фігаро. То зробить ривок у чужий штрафний, але засильний пас Івобі не дасть шансів. То випередить Роналду і виб'є над поперечиною – ідеальний виніс, враховуючи ризик забити у власні ворота.

На диво якісний перший тайм від Евертона. Солідно відпрацював і Миколенко (виграв обидві дуелі внизу, тричі підчищав за одноклубниками). Після повернення в основу 4 ветеранів (Кін, Аллан, Делф і Коулмен) "іриски" виглядають значно надійніше. Хоча тут важливий і фактор суперника – МЮ вкотре зовсім не вражає.

Гострий початок другого тайму від українського фулбека. Миколенко технічно розправився на фланзі. Ось тільки далі пішов дещо поспішний простріл без оглядки на свого форварда, який відкривався в іншу зону. Миколенко зупиняє прорив Ван-Біссаки. Схоже, саме наш гравець отримує від Лемпарда оплески. Решфорд не скористався черговим моментом, створеним Бруну.

Миколенко змусив знову помилитися Ван-Біссаку, за якого 3 роки тому манкуніанці заплатили 55 мільйонів євро. Українець заробив кутовий, після подачі якого Гордон знайшов Годфрі – вище. Рішарлісон знущається над Санчо, набиваючи м'яч головою. Як же розігрався Миколенко! Класний ривок і пас на зручну позицію. Удар Гордона заблокували. Жест відчаю від Рангніка. На 64 хвилині випускає 19-річного Елангу та Мату, для якого це перший у сезоні вихід на матч АПЛ. Решфорд і Матіч нині традиційно розчарували.

Серія кутових і подач. Ліндельоф скидає під удар, Еланга дає вище. "Справді чудова робота від Миколенка", – навіть англійські коментатори відзначають гру екс-динамівця, який виграв черговий забіг проти суперника. Серія відчайдушних ударів здалеку. Пікфорд лускає, як горішки. Підключення Ван-Біссаки вже цікавіше. Миколенко самовіддано стелиться на газоні, водночас свій же Грей встигає випередити і заблокувати. Від безсилля Роналду нарешті приклався, як треба. Біда тільки в тому, що цілив по лаві запасних після свистка арбітра. Жовта картка як нагорода за геть безславну гру.

Коулмен виграв боротьбу в Кріша, після чого обвів парочку суперників. Це кураж, і нині він з "ірисками". Можливо, саме цей чинник допоміг Пікфорду після розстрільного удару Роналду. Снаряд на своєму шляхові зачепив руку Кіна, але призначити такий натягнутий пенальті було б занадто. Миколенко з 6 спроби виграв перший матч АПЛ, в якому взяв участь. Евертон на 4 очки відривається від зони вильоту до матчу Бернлі. В МЮ залишається 51 бал і лише 7 рядок зі все реальнішою перспективою залишитися зовсім без єврокубків на користь Ярмоленка, який з Вест Хемом закріплює за собою 6 місце.

Миколенко став найкращим навіть за версією АПЛ

Ніхто не зміг набрати більше бонусних балів за сукупністю своїх дій на полі, ніж захисник збірної України. АПЛ на своїй ігровій сторінці фентезі виписала екс-динамівцю максимальні для гравців звітного матчу 29 пунктів, що принесло якимсь 2274 щасливчикам, які довірилися його майстерності, в сумі солідні 9 очок (6 за поєдинок без пропущених голів і 3 преміальних). Стільки ж бонусних, до прикладу, лише у героя зустрічі Гордона та воротаря Пікфорда, який потягнув парочку мертвих м'ячів.

За версіями провідних статистичних порталів Миколенко також у топі. Абсолютно найкращий його матч за Евертон з найвищими досі балами. Якщо у середньому він отримував від SofaScore 6,82, то сьогодні награв на 7,5! Відразу 6 разів Віталій відвойовував володіння м'ячем, ще 4 рази чистив у небезпечних епізодах, причому робив це на другому поверсі! Створив непоганий момент, який реалізують у 8 випадках зі 100, на думку аналітиків. Виграв усі 5 єдиноборств унизу. В обох спробах дриблінгу був успішним. А ще перехоплював і відбирав. Словом, грав так, як у найкращі часи за Динамо і збірну.

Це була традиційна рубка борця за виживання проти великого фаворита. Ти змушений помирати на полі за життєво необхідні 3 очки, позаяк не можеш брати майстерністю. У суперника більше ударів, контролю м'яча і перспектив забити за xG. Але потрібно було нав'язати свою волю і проявити характер. Миколенко витримав цей силовий сценарій старої-доброї британської бійки. Показав, що з набуттям стабільного ігрового ритму здатен воювати за своє місце під сонцем. Засунув подалі ті неактуальні сьогодні міфи, що українці не здатні зіграти 3 повні матчі за 7 днів.

Роналду дуже дісталося, туманні перспективи Манчестер Юнайтед на Європу

Засунув українець у кишеню і Роналду та компанію. Кріштіану, звісно, свій шанс отримав, але з центральної зони. Португальця били не тільки в ігрових епізодах. Після матчу КР7 показав, наскільки глибоких ран завдавали гравці Евертона у своїй боротьбі за життя в АПЛ, звідки ще ніколи в історії не вилітали. Манчестерці зараз у дивній ситуації. Були одним з фаворитів на здобуття путівки в Лігу чемпіонів. А зараз відстали і від Арсенала, і від Тоттенхема.

Ба більше, Вест Хем випереджає за додатковими показниками "червоних дияволів" і в боротьбі за 6 місце, яке дає право грати в Лізі конференцій. В обох команд 3 пекельні матчі та решта цілком переможних на папері. За МЮ те, що команда Рангніка вилетіла з єврокубків, тоді як Ярмоленко з одноклубниками мають доволі зайняті четверги. Якщо програти перегони Вест Хему, залишиться сподіватися на те, що хтось з тріо Челсі, Ліверпуль і Манчестер Сіті не дасть Крістал Пелас виграти Кубок Англії. Ну, або боротися з Вулверхемптоном, в якого календар ще гірший і на матч більше, за 7 рядок.