УКР РУС

Севілья мінімально перемогла Атлетік, Еспаньйол перестріляв Леванте у матчі з сімома голами, Валенсія здолала Ельче

11 грудня 2021 Читать на русском

Відбулись суботні матчі у рамках 17-го туру Ла Ліги, зокрема шалена перестрілка між Леванте та Еспаньйолом. Звіт про поєдинки читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 17-й тур

Еспаньйол – Леванте – 4:3

Голи: Дардер, 6, Де Томас, 49, Пуадо, 60, 76 – Де Фрутос, 11, Сон, 26, Моралес, 57

Вилучення: Сон, 78 (Леванте)

Алавес – Хетафе – 1:1

Голи: Хоселу, 86 – Унал, 21

Вилучення: Лежен, 90+3 (Алавес)

Валенсія – Ельче – 2:1

Голи: Гедеш, 23, Піччіні, 86 – Бойє, 75

Атлетік – Севілья – 0:1

Гол: Ділейні, 38

Леванте за 16 попередніх турів Ла Ліги не виграв жодного матчу, міцно засівши на дні таблиці, а вже на 6-й хвилині виїзного поєдинку проти Еспаньйола "жаби" почали відставати в рахунку – це Дардер пробив з відскоку з лінії штрафного. 1:0! Втім, гості не здались: на 11-й хвилині Де Фрутос відновив паритет, вистріливши після класної передачі від Рожера, а на 26-й він же виконав точний навіс на голову Сону – той вивів левантійців уперед! 1:2.

Луїс Фабіано змушений завершити кар'єру – чотири роки боротьби задля повернення у футбол виявилися марними

До перерви рахунок не змінився, однак за три хвилини після відновлення гри Де Томас повернув Еспаньйол в матч, замкнувши пас від Еррери. Леванте не здався, забивши третій гол на 57-й хвилині зусиллями Моралеса (Де Фрутос записав на себе другий асист), однак "папуги" відповіли дублем Пуадо – на 60-й хвилині Хаві вистрілив з відскоку з близької відстані, а на 76-й він зіграв на добиванні після щільного удару Де Томаса. 4:3!

Розчарований Сон вже через дві хвилини вилучився з поля. Тим не менш, Леванте міг врятуватись від поразки в компенсований час внаслідок потужного пострілу Кантеро. На жаль для гостей, він пройшов повз ворота. У підсумку, фінальний свисток зафіксував важку перемогу Еспаньйола.

Алавес та Хетафе не змогли виявити сильнішого. Унал в середині першого тайму відкрив рахунок у зустрічі, і майже весь матч команда з передмістя Мадриду вела у рахунку, але на 86 хвилині Хоселу відібрав перемогу в Хетафе. Догравали команди матч в меншості – Лежен отримав дві жовті впродовж 5 хвилин.

Валенсія на останніх хвилинах здолала Ельче. Гедеш в першому таймі відкрив рахунок (а асистував йому воротар "кажанів" Сіллессен), але Бойє ближче до кінця вирівняв становище. Втім, Піччіні на 86 хвилині приніс перемогу Валенсії.

Севілья перед 17-м туром у Ла Лізі трималася на другій позиції, але відрив від конкурентів був мінімальним. У неділю нервіонців могли обійти Бетіс, Сосьєдад і Атлетіко, тож необхідно було за будь-яку ціну перемогти Атлетік у Більбао. Баски не виграли в останніх семи матчах, тож фаворит зустрічі був очевидним.

Втім, у першому таймі "леви" дали бій андалусійцям. Вже на 9-й хвилині Вільямс мав забивати у порожні ворота, але один із захисників зумів зупинити м'яч. На 36-й відзначитись міг Рауль Гарсія, якому пощастило з помилками оборонців при виносі кроса з лівого флангу, однак його постріл метрів з 10-ти знову встиг прийняти на себе один із польових футболістів "рохібланкос". Покарання за марнотратство було жорстоким: на 38-й хвилині гості провели красиву контратаку, в завершенні якої Ділейні ефектно пробив у дальню дев'ятку – 0:1!

В другому ж таймі підопічні Хулена Лопетегі прагматично засушили гру, нічого не дозволивши супернику. Щоправда, і самі гості мало що організували біля чужого штрафного. У підсумку, фінальний свисток зафіксував мінімальну перемогу Севільї.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ