УКР РУС

Валенсія перемогла Реал Сосьєдад і перервала 8-матчеву безвиграшну серію, Райо Вальєкано не зміг зняти прокляття Кадіса

25 лютого 2023 Читать на русском

В рамках суботньої програми 23-го туру Ла Ліги преовели кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспані 2022/23, 23-й тур

Еспаньйол – Мальорка – 2:1

Голи: Брейтвейт, 22, 51 – Мурікі, 41

Кадіс – Райо Вальєкано – 1:0

Гол: Гвардіола, 74

Вилучення: Катена, 90+7 (Райо Вальєкано)

Валенсія – Реал Сосьєдад – 1:0

Гол: Субельдія, 40 (автогол)

"Ви звідси не підете, сучі діти!": керівництво Ельче погрожувало розправою арбітрам скандального матчу проти Бетіса

Еспаньйол переграв Мальорку, здобувши другу поспіль перемогу. Мартін Брейтвейт оформив дубль, що й не дивно – він забивав у трьох з чотирьох останніх поєдинків проти балеарців. Завдяки цьому каталонці наростили відрив від зони вильоту до п'яти очок. Острів'яни ж втратили шанс наздогнати Райо Вальєкано, який тримається шостим.

Кадіс покинув зону вильоту, здобувши сенсаційну перемогу над все тим же Райо Вальєкано. Поєдинок був небагатим на моменти – "жовта субмарина", наприклад, завдала всього 5 ударів по воротах (у мадридців лише 10). Тим не менш, вони створили 2 явних гольових епізоди, один з яких вдалося реалізувати.

Героєм став Серхі Гвардіола, який відзначився на 74-й хвилині й приніс звитягу андалусійцям. Кадіс завдяки цьому піднявся з 18 на 14 позицію. Для Райо ж продовжилось кадіське прокляття – мадридці виграли лише один офіційний матч на полі "підводників" і лише одного разу забили там більше одного м'яча (22 квітня 1973 року в Сегунді).

Валенсія здобула сенсаційну перемогу над Реал Сосьєдадом. "Кажани" виглядали слабенько, завдавши 8 ударів на 0,44 xG, однак "чурі-урдін" діяли не набагато краще. Все вирішив один єдиний гол, який левантійці навіть не забивали – за них це зробив Субельдія, зрізавши м'яч у власні ворота. 1:0!

Таким чином, Валенсія перервала 8-матчеву безвиграшну серію в Ла Лізі. Це перша звитяга під керівництвом нового тренера Рубена Бархи – він провів лише другий поєдинок на чолі команди. Реал Сосьєдад, своєю чергою, не зміг наблизитись до мадридського Реала на відстань шести очок.

Бетіс переміг Ельче, влаштувавши скандальний камбек у матчі з трьома вилученнями, чотирма пенальті й п'ятьма голами