УКР РУС

Сельта несподівано обіграла Севілью, Атлетік на виїзді поступився Реал Сосьєдаду, Еспаньйол мінімально здолав Мальорку

9 лютого 2020 Читать на русском

Відбулись 3 матчі неділі в рамках 23 туру Ла Ліги: Севілья сенсаційно поступилась Сельті, Реал Сосьєдад з мінімальною перевагою здолав Атлетік, Мальорка поступилась Еспаньйолу на виїзді та наблизилась до зони вильоту.

Чемпіонат Іспанії, 23 тур

Еспаньйол – Мальорка – 1:0

Голи: Де Томас, 58

Реал Сосьєдад – Атлетік – 2:1

Голи: Порту, 65, Ісак, 83 – Вільямс 71

Вилучення: Муньяїн, 90

Сельта – Севілья – 2:1

Голи: Аспас, 78, Сісто, 90+1 – Ен-Несірі, 23

Атлетіко втримав мінімальну перемогу над Гранадою, Хетафе розгромив Валенсію: 23-й тур Ла Ліги, субота

Ігровий день розпочав запеклий поєдинок Еспаньйол – Мальорка. З перших хвилин глядачі могли відчути напругу між командами. На 3-й хвилині Ембарба спробував забити, після поперечної передачі у штрафному, але не влучив. На 11-й Мальорка могла отримати шанс забити, проте VAR відмінив сумнівне пенальті. Після цього "папуги" взяли контроль у свої руки та створили кілька небезпечних моментів, але у першій половині зустрічі забити так і не змогли.

У другому таймі темп гри змінився на спокійніший. Під час контратаки на 58-й Де Томас, з навісу від Дардера, головою спрямував м'яч у лівий нижній кут воріт без шансів для голкіпера. Це різко змінило ситуацію на полі – "острів'яни" намагались відігратись, та захист Еспаньйола діяв впевненіше після забитого голу. Жодного небезпечного моменту гравцям Мальорки створити так і не вдалось."Папуги" таки здобули довгоочікувану перемогу.

Перший цікавий момент у поєдинку Реал Сосьєдад – Атлетік створили аж на 40-й хвилині. Ібаі з меж штрафного майданчику завдав божевільного удару в нижній лівий кут, але голкіпер "біло-блакитних" Реміро виконав нейморівний сейв, не дозволивши м'ячу опинитись у сітці. Команди пішли на перерву без забитих голів.

У другій половині зустрічі темп гри значно пришвидшився. На 65-й Порту отримав передачу від Ісака на межі карного майданчику і спрямував м'яч точнісінько у ворота. Можливість відігратись випала Атлетіку практично відразу – на 71-й Іньякі Вільямс отримав передачу у розріз від Муньяїна та низом пробив під праву стійку – 1:1. "Біло-блакитні" прагнули вийти уперед і на 83-й їм це вдалось. Александр Ісак під час контратаки з другої спроби на добиванні все ж таки зумів пробити кіпера гостей. Завдяки перемозі Реал Сосьєдад піднявся у зону єврокубків, натомість Атлетік залишився 9-м.

Відвертий аутсайдер першості Сельта приймала вдома Севілью. Контроль м'яча на перших хвилинах був за господарями, проте забили нервіонці. На 23-й хвилині Юссеф Ен-Несірі під час контратаки скористався помилкою захисника, вийшов віч-на-віч із воротарем і легко перекинув його. Шанс відігратись випав Сельті під завісу тайму. Рафінья на 39-й отримав ювелірну передачу на межі штрафного, але змарнував її, пробивши повз ворота.

На 73-й знову відзначився Ен-Несірі, але взяття воріт скасували через офсайд. Це змусило прокинутись галісійців і на 78-й Яго Аспас внаслідом стрімкої контратаки обіграв кіпера нервіонців і пробив під праву стійку – 1:1. А на останніх хвилинах матчу Піоне Сісто потужно пробив у дальній кут та приніс перемогу галісійцям. Завдяки цій перемозі Сельта змогла покинути зону вильоту та піднялась на 17-ту сходинку турнірної таблиці.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ