УКР РУС

Рома у матчі з півсотнею ударів не обіграла Венецію, Коваленко заробив пенальті і допоміг Спеції залишитися в Серії А

14 травня 2022 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу у 37-му турі Серії А відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2021/22, 37-й тур

Емполі – Салернітана – 1:1

Голи: Кутроне, 31 – Бонаццолі, 76

Нереалізований пенальті: Перотті, 84 (Салернітана)

Верона – Торіно – 0:1

Гол: Брекало, 19

Удінезе – Спеція – 2:3

Голи: Моліна, 26, Марі, 90+4 – Верде, 35, Гаясі, 45+3, Маджоре, 47

Нереалізований пенальті: Манай, 90+1 (Спеція)

Рома – Венеція – 1:1

Голи: Шомуродов, 76 – Окереке, 1

Вилучення: Кіїн, 32 (Венеція)

Рома презентувала нову оригінальну форму

Програму дня в Італії відкривала зустріч на стадіоні Карло Кастеллано, де Емполі приймав Салернітану. Гостям було надзвичайно важливо перемогти, адже їхній відрив від зони вильоту становив всього одне очко. З такою мотивацією підопічні Давіде Ніколи продемонстрували доволі потужний футбол у першому таймі, завдавши втричі більше ударів, але конвертувати бодай один у гол не вдалося – а на 31-й хвилині вони ще й пропустили внаслідок розрізного пасу на Кутроне та його пострілу в ближній кут. 0:1!

По перерві Емполі міг і подвоїти свою перевагу, однак Кутроне на 56-й хвилині влучив у стійку. Взагалі, до середини другого тайму господарі виглядали досить гостро, але Салернітана також не збавляла обертів. У такому футболі справжнім героєм став Вікаріо – голкіпер Емполі парирував декілька потужних ударів впритул. Особливо яскравим став подвійний сейв на 75-й хвилині, коли Вікаріо відбив постріл Джуріча з метру й одразу ж парирував ногами добивання від Бонаццолі. Щоправда, одразу після цього він допустив помилку, випустивши м'яч після подачі з кутового й дозволивши Бонаццолі зрівняти рахунок ударом в падінні через себе. На 84-й же хвилині Салернітана могла й перемогу вирвати, заробивши пенальті, однак Вікаріо виправився за свою помилку – він кинувся у лівий нижній від себе кут і витягнув удар Перотті з "позначки". Шоковані салернці після цього нічого не створили. У підсумку, фінальний свисток зафіксував нічию. Вона є фатальною для Венеції, адже їй вже не вдасться вийти на рятівну 17 позицію – там тримається Салернітана, яка має відрив у 6 очок при двох перемогах в особистих зустрічах.

*****

У матчі, який не мав жодного турнірного значення, Верона приймала Торіно. Обидві команди вирішили завдання на сезон і вже не зможуть претендувати на єврокубки, тож могли собі дозволити зіграти без особливо напруження. Гості вийшли вперед в середині першого тайму – Брекало, завдяки рикошету від поперечини, запалив своє прізвище на табло. Наприкінці матчу Пеллегрі міг подвоїти перевагу Торіно, але завдяки реакції кіпера м'яч влучив у стійку і рахунок залишився мінімальним.

*****

Спеція перед матчем з Удінезе все ще ризикувала опуститися в Серію Б, тож обов'язково мала набирати три очки. Господарі першими вийшли вперед, однак пішли на перерву поступаючись 1:2. Одразу після відпочинку "б'янконері" пропустили втретє. Спеція віддала контроль м'яча супернику і зосередилась на обороні.

Український півзахисник Віктор Коваленко розпочав поєдинок на лаві запасних і вийшов на поле лише наприкінці матчу, замінивши на 84-й хвилині Гаясі. Вже у доданий час Спеція могла влаштувати супернику розгром – українець заробив пенальті – однак Манай з позначки пробив вище воріт. Натомість Удінезе спромігся скоротити відставання, але на більше не вистачило часу. Перемога дозволила Коваленку і Ко святкувати головне завдання сезону – збереження прописки в Серії А.

Завершував ігровий день поєдинок Роми та Венеції, яка вже офіційно оформила виліт із Серії А. Це був останній домашній матч "джалороссі", але переповнені трибуни Олімпіко чекали явно не такого початку.

Вже на першій хвилині римляни пропустили. Окереке замкнув подачу з флангу та вивів Венецію вперед. Пеллегріні міг вирівняти становище, але зі штрафного пробив у поперечину. Був момент і в Абрахама, який змарнував вихід віч-на-віч.

На 32-й хвилині гості залишилися вдесятьох. VAR побачив підлість Кіїна, який ногою вдарив поміж ніг Пеллегріні. Пряма червона, але це не допомогло Ромі забити до перерви.
У другом таймі каркас воріт знову зіграв за Венецію. Крістанте гарматним ударом влучив у поперечину. Туди ж поцілив і Пеллегріні зі штрафного – тотальний нефарт Роми, яка 25 числа зіграє у фіналі Ліги конференцій проти Фейєнорда.

Зрештою, тиск Роми таки дав своє на 76-й хвилині. Шомуродов був першим на добиванні та зрівняв рахунок. Господарі могли вирвати перемогу, але на 89-й хвилині вчетверте влучили у каркас. Сорок шість (46!) ударів по воротах Венеції, 16 у площину і лише один гол. Якщо нефарт існує, то він був сьогодні на Олімпіко для команди Моурінью.

Рома набрала 60 очок і посідає 6 місце, але може опуститися на 8 сходинку, якщо Фіорентина з Аталантою виграють свої матчі. Венеція залишилася останньою.

Скандал у Ювентусі: Недвед у роздягальні розніс Аллегрі та гравців – найгірший сезон туринців за 11 років