УКР РУС

Мілан у божевільному матчі перестріляв Болонью та очолив Серію А – Ібра повторив досягнення Тотті

23 жовтня 2021 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

У суботу в 9-му турі відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 9-й тур

Салернітана – Емполі – 2:4

Голи: Раньєрі, 48, Ісмайлі, 56 (аг.) – Пінамонті, 2, 45 (пен.), Кутроне, 11, Страндберг, 13 (аг.)

Сассуоло – Венеція – 3:1

Голи: Берарді, 37, Анрі, 51(автогол), Фраттезі, 67 – Окереке, 32

Болонья – Мілан – 2:4

Голи: Ібрагімовіч, 49, Барроу, 52 – Леау, 16, Калабрія, 35, Беннасер, 84, Ібрагімовіч, 90

Вилучення: Сумаоро, 21, Соріано, 58 (Болонья)

Несподіваний бік Дербі д'Італія – Інтер і Ювентус підготували рімейк саги Лукаку для головного таланта покоління

У першому матчі дня відвертий аутсайдер Серії А – Салернітана – приймала Емполі. Тосканці одразу розпочали побиття суперника – вже на другій хвилині Пінамонті вивів гостей вперед. Згодом забив Сімі, але арбітр зафіксував положення поза грою. Це не засмутило "синіх" і ось вже Кутроне прицільним пострілом запалив своє ім'я на табло. У наступній атаці Страндберг автоголом потроїв перевагу Емполі. Під кінець тайму Пінамонті впав у штрафному майданчику Салернітани і гості стали вимагати пенальті. VAR констатував правоту за тосканцями і сам винуватець довів рахунок до непристойного, оформивши дубль.

По перерві "темно-червоні" зусиллями Раньєрі один гол відквитали. Згодом Ісмайлі, намагаючись перервати небезпечний пас, спрямував м'яч у свої ворота і у вболівальників Салернітани зажевріла надія на позитивний результат. Проте на цьому гольовий потенціал обох команд вичерпався і Салернітана так і залишилась на останній сходинці Серії А.

Сассуоло у рідних стінах приймав Венецію. На 32-й хвилині гості вирвались уперед – під час стрімкої контратаки Окереке увірвався у штрафний майданчик, пройшов кількох захисників та з вбивчої відстані потужно вистрілив у праву дев'ятку. Трохи згодом, на 37-й, Берарді завдяки блискучому індивідуальному проходу зумів зрівняти рахунок у матчі.

Невдовзі після перерви господарі повели у рахунку – автоголом "відзначився" Анрі, який намагався врятувати власні ворота. На 67-й перевагу закріпив Фраттезі, якому асистував Распадорі. Після цього гравці Сассуоло повністю перехопили ініціативу у матчі, і до кінця поєдинку провели ще кілька небезпечних атак, але більше забити не зуміли. Вольова перемога Сассуоло – 3:1.

Завершував ігровий день поєдинок Болонья – Мілан. Вже на 16-й хвилині "россонері" вирвались уперед – Ібрагімовіч віддав у штрафний майданчик на Леау, який в дотик вистрілив по воротах – м'яч рикошетом від Меделя залетів у сітку. Невдовзі після цього господарі ще й залишились у меншості – пряму червону за фол останньої надії отримав Сумаоро. Трохи згодом, на 35-й, перевагу гостей закріпив Калабрія.

Після перерви підопічні Міхайловіча відквитали один гол – під час розіграшу кутового Ібрагімовіч зрізав м'яч у власні ворота. Це додало господарям сил, і вже через декілька хвилин Барроу зрівняв рахунок. Однак, цей неймовірний камбек було зупинено на 58-й – ще одну червону отримав Соріано, й гравці Болоньї залишились у дев'ятьох. Попри значну чисельну перевагу, гості зуміли відновити свою перевагу аж на 84-й – після прострілу у штрафний майданчик м'яч відскочив до Бенассера, який потужним ударом з льоту відправив м'яч у лівий кут воріт. Це зламало спротив господарів, і під завісу поєдинку ще один поклав Ібра – 2:4.

Варто зазначити, що у цьому матчі Ібрагімовіч повторив досягнення легендарного Тотті – він став другим 40-річним гравцем за останніх 16-ть років, який відзначився результативною дією у матчі Серії А.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ