УКР РУС

Ювентус у Дербі делла Моле здолав Торіно, Емполі перервав переможну серію команди Берлусконі

15 жовтня 2022
Автор: Олег Василишин

У суботу у 10-му турі чемпіонату Італії відбулось кілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 10-й тур

Емполі – Монца – 1:0

Гол: Хаас, 11

Вилучення: Ровелла, 90+5 (Монца, червона картка)

Торіно – Ювентус – 0:1

Гол: Влаховіч, 75

Маліновський красномовно відреагував на чутки про продовження контракту з Аталантою

У першому матчі дня Емполі приймав Монцу. Господарі вийшли вперед вже на початку зустрічі – на добиванні вдало зіграв Хаас. В середині тайму Дестро міг подвоювати, але після подачі зі штрафного поцілив у праву стійку.

Після відпочинку "сині" додали і подвоїли прямим удар зі штрафного. Однак Дестро примудрився залізти у офсайд і взяття воріт було скасоване. За 5 хвилин дивом не забила Монца – Донаті розстрілював ворота Вікаріо впритул, але сфера на лінії влучила в обличчя захиснику і оборонець ціною травми врятував свою команду. Байрамі в середині другої сорокап'ятихвилинки бив з меж штрафного – мяч просвистів повз стійку. На передостанній хвилині Вікаріо у неймовірному стрибку потягнув з кута удар від Д'Алессандро впритул. Вже у доданий час гості залишились у меншості – Ровелла заробив вилучення після сутички.

Перемога принесла Емполі 11 очок і підняла на одинадцяту сходинку, Монца з 10 балами стала тринадцятою.

Торіно та Ювентус провели чергове Дербі делла Моле. Перший тайм запам'ятався двома моментами, які створила "Стара синьйора" протягом хвилини. Спочатку з ударом Влаховіча впорався Мілінковіч-Савіч, а за мить він же потягнув постріл під поперечину від Локателлі.

По перерві кіпер Торіно продовжив стіною стояти у рамці своїх воріт, зреагувавши на черговий удар Локателлі у дев'ятку. Торіно по-справжньому огризнувся лише в середині другого тайму, коли Влашіч бив низом у правий кут – Щенсни підстрахував. За 15 хвилин до завершення матчу Влаховіч таки забив: після навіс з кутового Даніло головою переправив сферу на дальню штангу, Душан встиг підставити ногу і переправити круглого у сітку.

Перемога принесла Ювентусу 16 очок і підняла на 7-му сходинку турнірної таблиці, Торіно з 11-ма пунктами одинадцятий.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ