УКР РУС

Гранада здобула першу перемогу в сезоні, перегравши Севілью в андалусійському дербі

3 жовтня 2021 Читать на русском

В рамках недільної програми 8-го туру іспанської Прімери було проведено чотири матчі. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 8-й тур

Ельче – Сельта – 1:0

Гол: Бенедетто, 49

Вільяреал – Бетіс – 2:0

Голи: Груневелд, 45+2, 69

Хетафе – Реал Сосьєдад – 1:1

Голи: Рамірес, 41 – Оярсабаль, 68

Гранада – Севілья – 1:0

Гол: Рочіна, 25

Вилучення: Дієго Карлос, 90+1 (Севілья)

Програму дня в іспанській Прімері відкривав поєдинок Ельче – Сельта. Загалом, перша половина зустрічі була досить нудною. Команди не завдали жодного удару у площину воріт, і пішли на перерву із нульовим рахунком на табло.

Атлетіко впевнено переміг Барселону й наздогнав Реал на вершині Ла Ліги – Суарес відправив "блаугранас" на 9-ту позицію

На початку другого тайму гольова засуха перервалась – на 49-й Бенедетто вивів господарів уперед. До кінця матчу гості відчайдушно намагались відігратись, і вже на 90-й хвилині Аспас зумів зрівняти рахунок, але після перегляду VAR рефері помітив гру рукою та скасував його гол. У підсумку – мінімальна перемога Ельче.

Вільяреал у рідних стінах приймав Бетіс. Загалом, у першому таймі команди виглядали рівними, однак "жовта субмарина" дещо гостріше діяли в атаці, і у компенсований час вона зуміла вирватись уперед – відзначився Груневелд, якому асистував Коклен.

Після перерви господарі закріпили свою перевагу – дубль до свого активу записав Груневелд. До кінця матчу "зелено-білі" відчайдушно намагались відквитати хоча б один гол, але нічого створити не змогли. Зрештою, фінальний свисток зафіксував впевнену перемогу Вільяреала – 2:0.

У паралельному матчі Реал Сосьєдад на виїзді зустрічався з Хетафе. На 40-й хвилині господарів повели у рахунку – захисник обрізався неподалік власних воріт, і цим скористався Аленья, який віддав у штрафний майданчик на Раміреса – удар з вбивчої відстані, без шансів для голкіпера.

У другій половині зустрічі сан-сабастьянці зрівняли рахунок – відзначився Оярсабаль. Після цього гра продовжилась на рівних, і, зрештою, матч так і добіг кінця із рахунком 1:1.

Програму 8-го туру в Ла Лізі закривало андалусійське дербі у Гранаді між однойменною командою та Севільєю. Нервіонці в разі перемоги порівнялись би з лідерами таблиці, оформивши "тетрархію" – Реал, Атлетіко, Сосьєдад і підопічні Хулена Лопетегі мали б рівність за очками (по 17 у кожного) й окупували топ-4. Втім, господарі не збиралися допомагати супернику, відкривши рахунок на 25-й хвилині зусиллями Рочіни. Ще за три хвилини Суарес забив другий гол у ворота Буну, однак його скасували через офсайд.

Севілья змарнувала кілька моментів, так і не відігравшись до перерви, а на початку другого тайму Гранада провела ще один гол – і знову офсайд врятував гостей. Після цього ініціатива остаточно перейшла до нервіонців. Команда Хулена Лопетегі висипала на ворота суперника град гострих моментів і напівмоментів, однак забити бодай один м'яч їй ніяк не вдавалося.

На останніх же секундах у севільців почали здавати нерви. Футболісти почали влаштовувати сутички, а Дієго Карлос отримав другу жовту. Зрештою, фінальний свисток зафіксував перемогу Гранади – першу в сезоні!

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІСПАНІЇ