УКР РУС

Реал Сосьєдад погіршив шанси на Лігу чемпіонів, оступившись з Райо Вальєкано, Гранада врятувалась з Сельтою

1 травня 2022 Читать на русском

У неділю у 34-му турі чемпіона Іспанії відбулось декілька матчів. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2021/22, 34-й тур

Ельче – Осасуна – 1:1

Голи: Мілья, 84 – Будімір, 67 (пен)

Гранада – Сельта – 1:1

Голи: Мілла, 90+3 – Пуертас, 72 (аг.)

Райо Вальєкано – Реал Сосьєдад – 1:1

Голи: Фалькао, 78 – Сьорлот, 34

Роналду може сенсаційно повернутись у Реал – все через нового тренера МЮ

Програму дня в Іспанії відкривала битва в Ельче між Ельче й Осасуною. Господарі трималися на дистанції у 8 очок від зони вильоту, однак аутсайдери могли скоротити відставання – саме тому необхідно було перемагати памплонців. Тим паче, що гості серйозних турнірних завдань не мають. Гості за весь матч провели всього 5 ударів по воротах, але саме вони відкрили рахунок з пенальті на 67-й хвилині. Його реалізував Будімір – Анте став першим футболістом Осасуни, якому вдалося забити у шести турах Ла Ліги поспіль. Втім, Елче працював значно активніше – і на 84-й хвилині команда теж була винагороджені голом. Героєм став Мілья, який замкнув подачу з кутового. 1:1! Саме з цими цифрами на табло зустріч і завершилась.

Гранада у матчі з Сельтою сподівалась покращити своє вкрай хитке становище. Від рятівної 17-ї сходинки андалусійців відділяло всього два пункти, тож була надія на перемогу з невмотивованим суперником. Проте першими могли виходити вперед гості: Бельтран після добивання вже бачив м'яч у сітці, однак захисник виніс його з лінії воріт. Аспас за хвилину до перерви пробив повз стійку. В середині другого тайму Гранада забила, але... у свої ворота – Пуертас незграбно зіграв у епізоді. Вже у доданий час господарям таки вдалось зрівняти – вся боротьба для підопічних Айтора Каранки ще попереду.

Реал Сосьєдад у боротьбі за зону Ліги чемпіонів зійшовся з Райо Вальєкано. Баски вийшли вперед в середині першого тайму – Сьорлот накрутив кількох суперників і з межі штрафного майданчика поцілив у нижній кут воріт. Лопес за мить до свистка міг зрівнювати, але послав сферу впритирку зі стійкою. Янузай і Субіменді одразу після відпочинку могли знімати питання щодо переможця – на постріл першого зреагував кіпер, а удар другого було заблоковано. Господарі додали і Фалькао, який тільки вийшов на заміну, вдало зіграв на добиванні і відновив рівновагу. Цей гол став останнім у матчі.

Реал виграв чемпіонат Іспанії – Луніну не дозволили вийти в титульному матчі, Бензема поставив чемпіонську крапку