УКР РУС

Брати Вільямси принесли Атлетіку перемогу над Осасуною, екс-захисник Барселони врятував Сельту від поразки Сосьєдаду

20 серпня 2023 Читать на русском

В рамках суботньої програми 2-го туру іспанської Прімери провели кілька матчів. Звіт читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Іспанії 2023/24, 2-й тур

Реал Сосьєдад – Сельта – 1:1

Голи: Барренечеа Мугуруса, 22 – Мінгеса, 90+4

Осасуна – Атлетік – 0:2

Голи: І. Вільямс, 11, Гурусета, 20

Вилучення: Авіла, 90+5 – Сансет, 60 (Атлетік)

Реал Сосьєдад після нічиєї з Жироною опростоволосився з Сельтою в рідних стінах. Хоча саме баски відкрили рахунок – на 22-й хвилині Кубо прийняв діагональ і навісив на дальню стійку. Барренечеа Мугуруса замкнув. Перед перервою ж Браїс Мендес міг подвоїти перевагу "чуррі-урдін", однак його постріл з-за ме штрафного взяла на себе стійка.

Перший тайм в цілому був рівним, а от у другому Сельта захопила ініціативу. Підопічні Ягобо Аррасате вели за ударами з рахунком 9:3, але забити у відповідь вдалося аж на 4-й компенсованій хвилині. Айду влетів на правий край штрафного й невдало вистрілив, однак Мінгеса (екс-захисник Барселони) підхопив відскок і прошив Реміро. 1:1! Саме з цим результатом матч і добіг кінця.

Програму дня закривав поєдинок у Памплоні, де Осасуна приймала Атлетік. Наваррці жахливо стартували, пропустивши двічі ще до 20-ї хвилини – причому перший гол забив Іньякі Вільямс з передачі свого брата Ніко. При другому асистентом теж виступив Ніко.

Таким чином, 21-річний Ніко Вільямс став другим наймолодшим футболістом "левів" у ХХІ столітті, якому вдалося віддати два гольових паси в матчі Ла Ліги. Рекорд належить Ікеру Муньяїну, якому вдалося зробити це ще у 16 років (у 2009-му). Відігратись Осасуні так і не вдалося, хоча в останні півгодини баскам довелося догравати у меншості – фінальний свисток зафіксував перемогу Атлетіка з рахунком 2:0.

Валенсія вперше за 12 років стартувала з двох перемог у Ла Лізі, Вільяреал на виїзді мінімально здолав Мальорку