УКР РУС

Екс-тренер Реала продався Ірану – на запитання про вбивства почав вимагати гроші й зірвав прес-конференцію

17 листопада 2022 Читать на русском

Наставник збірної Ірану Карлуш Кейруш вважає за краще замовчувати безчинства своїх роботодавців.

Колишній тренер Реала та Манчестер Юнайтед сумарно майже 10 років тренує Іран. Його збірна зіграє на ЧС-2022 попри численні заклики дискваліфікувати команду через порушення прав людини та постачання урядом країни дронів для Росії.

Легендарний бомбардир, який виступав за Баварію, отримав смертельний вирок в Ірані

Під час прес-конференції Кейруша запитали про те, як він почувається, працюючи на країну, в якій вбивають жінок за неправильне носіння хіджабу. (Йдеться про 22-річну Масхи Аміні, яку замордували іранські правоохоронці). У відповідь португальський фахівець почав верзти нісенітниці про гроші й достроково завершив спілкування з пресою.

"На який канал ви працюєте? Sky? Скільки ви платите мені за відповідь на це запитання? Ви приватна компанія, скільки ви заплатите мені? Поговори зі своїм босом (звертається до журналіста – прим.), і після закінчення чемпіонату світу я зможу дати тобі відповідь, якщо ти зробиш мені гарну пропозицію. Не кладіть мені до рота слова, яких я не говорив. Я питаю у вашої компанії, скільки ви мені платите за відповідь? Гаразд, дякую. Думаю, тобі слід почати думати і про те, що сталося з іммігрантами в Англії. Іди і подумай про це", – сказав Кейруш і покинув залу для прес-конференцій.

ЧС-2022: екс-президент ФІФА Блаттер заявив, що Іран має бути виключений з Мундіалю

Нагадаємо, що на ЧС-2022 Іран потрапив у максимально "недружну" компанію. Свій турнірний шлях у Катарі підопічні Карлуша Кейруша розпочнуть 23 листопада матчем проти Англії. Також їхніми суперниками стануть збірні США та Уельсу.