УКР РУС

Ефект присутності: як Амстердам приймає матч Аякс – Динамо

22 серпня 2018 Читать на русском
Автор: Олег Бабій

"Футбол 24" знайомить із столицею Нідерландів, яка приймає матч плей-офф кваліфікаційного раунду Ліги чемпіонів між місцевим Аяксом та київським Динамо.

Перша згадка про Амстердам датується 1275 роком. Тоді це було звичайне рибальське село у гирлі річки Амстел. Сучасну назву і статус міста Амстердам отримав на початку XIV століття. А через двісті років цей населений пункт завдяки вигідному розташуванню свого порту став найбагатшим містом світу – сюди стікалися кораблі з усіх усюд.

На гербі Амстердама – три хрести святого Андрія. Вони символізують три небезпеки, які місто подолало упродовж своєї історії: вогонь, воду та епідемію.

"На ти з Гвардіолою і Барсою": Аякс – найпотужніший суперник Динамо на шляху до Ліги чемпіонів і десятків мільйонів євро

Починаючи із 1970-х, Амстердам став столицею наркотуризму – тут легалізували легкий дурман. Головний транспорт амстердамців – велосипеди і човни. Місто перетинають канали та мости неймовірної мальовничості, а в повітрі відчувається солоний присмак Північного моря.

У рамках рубрики "Ефект присутності", яка демонструватиме вам головні приваби закордонних міст, де гратимуть українські клуби, "Футбол 24" зібрав свіжі колоритні фото, опубліковані у соцмережі Instagram – щоб кожен міг відчути себе на місці наших футболістів.

*******

Сторінка автора в Instagram

Ефект присутності: як Брага приймає Зорю перед матчем Ліги Європи