УКР РУС

Джоковіч може пропустити Олімпіаду-2020 – історичний тріумф під загрозою

12 липня 2021 Читать на русском

Перша ракетка світу Новак Джоковіч вагається щодо своєї поїздки у Токіо через обмежувальні заходи, пов'язані із коронавірусом.

"Було неприємно дізнатися, що трибуни залишаться без вболівальників. Також я довідався, що в олімпійському селищі буде багато обмежень для спортсменів і, можливо, ми не зможемо відвідувати інші змагання.

Австралійський тенісист відмовився від путівки на Олімпіаду-2020 – дивна причина

Я навіть не зможу взяти з собою стрингера, який відіграє важливу роль в моїй команді. Також будуть обмеження у кількості людей, яких можна взяти в команду. Мені треба подумати над цим. У мої плани завжди входила участь в Олімпіаді, але зараз я розриваюсь. З огляду на останні новини, шанси на мою участь – 50 на 50", – цитує Новака Джоковіча Metro.

Цього cезону Джоковіч виборов чемпіонство у Відкритому чемпіонаті Австралії, Ролан Гарросі та Вімблдоні, а незабаром виступить на Відкритому чемпіонаті США. 34-річний серб може стати першим тенісистом, який здобуде перемогу у чотирьох головних турнірах року та завоює золоту медаль Олімпійських ігор. Раніше це вдавалося тільки німкені Штеффі Граф у 1988 році.

Нагадаємо, організатори Олімпіади прийняли рішення провести більшу частину форуму без глядачів. Лише 24 змагання з 748 можна буде споглядати з трибун. Чоловічий тенісний турнір на Іграх в Токіо розпочнеться 24 липня.

"Цей г*внюк подає, як з гармати стріляє". Українець проти легендарного Агассі – епічний фінал, який ніколи не забудуть