УКР РУС

Мілан у меншості втримав бойову нічию з Наполі, Парма у доданий час врятувалася від поразки Болоньї

13 липня 2020 Читать на русском

У рамках 32-го туру Серії А відбулось кілька матчів. Рахунок та звіт про них читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Італії 2019/20, 32-й тур

Дженоа – СПАЛ – 2:0

Голи: Пандев, 24, Шьоне, 54

Нереалізований пенальті: Фальке, 37 (Дженоа)

Кальярі – Лечче – 0:0

Парма – Болонья – 2:2

Голи: Куртіч, 90+3, Інглезе, 90+5 – Ларангейра, 3, Соріано, 16

Удінезе – Сампдорія – 1:3

Голи: Лазанья, 37 – Квальярелла, 45+1, Бонаццолі, 84, Габ'ядіні, 90+3

Фіорентина – Верона – 1:1

Голи: Кутроне, 90+6 – Фараоні, 19

Наполі – Мілан – 2:2

Голи: Ді Лоренцо, 34, Мертенс, 60 – Т. Ернандес, 20, Кессьє, 73 (пен)

Вилучення: Салемакерс, 88

Ювентус – Аталанта: "Богиня" ставить вирок Саррі, Маліновський став найкращим, а КР7, Дибала і Бентанкур рятують Турин

У неділю 32-й тур Серії А відкривали два аутсайдери чемпіонату – Дженоа та СПАЛ. Господарі активніше розпочали поєдинок і більше контролювали м'яч, хоча суперник завдав вдвічі більше ударів у площину воріт – два проти одного. Підопічні Давіде Ніколи свій єдиний постріл використали на 100%: захисники не зуміли розібратись у доволі простій ситуації, м'яч потрапив до Горана Пандева і той з кута штрафного влучно пробив повз голкіпера у дальній кут воріт.

Під кінець тайму "грифони" втрати шанс подвоїти рахунок: Яго Фальке з пенальті не зміг переграти Карло Летіцу, який вгадав напрямок м'яча. Після відпочинку Лассе Шьоне зі штрафного майстерно закрутив круглого у дев'ятку і збільшив відрив від суперника до двох голів. Андреа Пінамонті і Антоніо Санабрія могли доводити рахунок до непристойного, але фортуна у цей день була не на їхньому боці.

Лечче, аби піднятися з зони вильоту, необхідно було перемагати Кальярі. Господарі у першому таймі довше володіли м'ячем, однак шансів забити більше змарнувала саме команда нашого Євгена Шахова, який залишився у запасі. По перерві обидва колективи тринькали момент за моментом, однак так і не змогли реалізувати бодай один шанс.

Вже на третій хвилині Болонья відкрила рахунок у матчі з Пармою: Рікардо Орсоліні закрутив м'яч з кутового і Даніло Ларангейра головою переправив сферу у сітку. Згодом Роберто Соріано змістившись до центру воріт, несподівано пробив у самісінький кут і збільшив перевагу до двох голів.

По перерві абсолютно рівна гра котилась до завершення, аж поки у доданий час пармезанці не перевернули все з ніг на голову: спочатку Ясмін Куртіч виявився спритнішим під час подачі кутового, а за мить Роберто Інглезе зумів переграти воротаря і врятувати свою команду від поразки.

Удінезе і Сампдорія до перерви встигли обмінятись голами. Спочатку Кевін Лазанья отримав довгий навіс з середини поля, перехитрив захисника і потужно пробив з-за меж штрафного майданчика. А вже у доданий до першого тайму час Фабіо Квальярелла, отримавши круглого в районі одинадцятиметрової позначки, відновив статус-кво. Під кінець матчу ножиця в падінні через себе диво-гол забив Федеріко Бонаццолі, а у комнесований час Маноло Габ'ядіні поставив масну крапку у матчі.

Верона у першій сорокап'ятихвилинці створила єдиний момент-шедевр біля воріт Бартоломея Дронговскі, але й цього вистачило аби піти на перерву у статусі лідера. Давіде Фараоні, відкинувши м'яч на Соф'яна Амрабата, стрімко увірвався у штрафний майданчик суперника і, стоячи спиною до воріт у момент навісу, зльоту в падінні з розвороту пробив повз голкіпера і вивів Фіорентину вперед.

У другому таймі обидві команди могли не раз забивати, але дива майстерності демонстрували голкіпери. Все йшло до мінімальної перемоги гостей, аж поки на 96-й хвилині Патрік Кутроне не шокував гостей влучним ударом, поставивши крапку у матчі.

Центральний матч дня провели у Неаполі, де зустрілися два відкриття посткарантинного чемпіонату – Наполі та Мілан. Господарі краще розпочали, змусивши Доннарумму парирувати удари з меж штрафного низом у виконанні Мертенса та Кальєхона, а на 17-й хвилині Інсіньє ще й у каркас влучив. "Россонері" покарали за марнотратство на 20-й після передачі у карний майданчик на Ребіча та його подачі на дальню стійку, звідки Тео Ернандес розстріляв ближній кут – 0:1! Неаполітанці посилили тиск, провели кілька класних пострілів у площину і, зрештою, відігралися на 34-й хвилині, коли після навісу зі штрафного Ді Лоренцо зіграв на добиванні – 1:1.

На перерву команди пішли за нічийного рахунку. Початок другого тайму виявився піснішим на моменти: Ібрагімовіч вистрілив з лінії штрафного по центру, а Кальєхон пробив з дистанції – голкіпери впорались. Все. Натомість, Доннарумма не зміг врятувати на 60-й хвилині, коли Кальєхон прострілив з правого флангу на ближню стійку під замикання Мертенса – 0:1. Мілан на 63-й огризнувся дальнім ударом Леау над поперечкою, а на 73-й несподівано заробив пенальті, який реалізував Кессьє – 2:2.

Після цього неаполітанці дещо розгубилися, тримаючи м'яч, але не загострюючи; Мілан же смиренно сидів на власній половині. Моментів практично не виникало навіть після того, як Салемакерс на 88-й хвилині отримав другу жовту. Зрештою, фінальний свисток зафіксував бойову нічию.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ