УКР РУС

Інтер несподівано програв Сассуоло, Лаціо втратив очки з Удінезе, Дженоа врятувала нічию з Венецією

20 лютого 2022 Читать на русском

У неділю у чемпіонаті Італії відбулось декілька поєдинків. Звіт про них читайте на "Футбол 24".

Італія, Серія А, 26-й тур

Венеція – Дженоа – 1:1

Голи: Анрі, 13 – Екубан, 29

Інтер – Сассуоло – 0:2

Голи: Распадорі, 8, Скамакка, 27

Удінезе – Лаціо – 1:1

Голи: Деулофеу, 5 – Ф. Андерсон, 45

"Смерть пасивного офсайда". У Маліновського вкрали ефектний гол – Аталанта беззубо програла Фіорентині

У першому матчі дня Венеція приймала Дженоа. Господарі забили вже на початку зустрічі: після навісу з кутового на ближню стійку м'яч прилетів на голову Чеккароні, той скинув його далі і Анрі вгатив сферу у сітку. В середині тайму генуезці відігрались – Екубан увірвався у штрафний майданчик і прошив Серхіо Ромеро. Бадель за мить до свистка на перерву міг виводити "грифонів" вперед, але з його ударом у лівий кут воріт впорався кіпер.

Наприкінці матчу свій шанс змарнувала Венеція – Араму замикав поперечну передачу, але м'яч після його удару просвистів повз стійку. Як наслідок, бойова нічия, яка залишила обидві команди в низині турнірної таблиці Серії А.

Інтер пропустив від Сассуоло вже на початку матчу: Лопес відібрав м'яч у центрі поля, віддав на Берарді, а той пасом знайшов Распадорі на лінії штрафного. 22-річний форвард вирішив не зволікати і влучно вистрілив прямісінько поміж ніг Хандановіча. В середині тайму Траоре вирізав діагональ з лівого флангу на Скамакку і той головою подвоїв перевагу "чорно-зелених".

Під кінець тайму Берарді міг знімати всі питання щодо переможця, але струсонув поперечину. По перерві команди обмінялись моментами: двічі Джеко і двічі Распадорі могли змінювати рахунок, однак все залишилось без змін. Безвиграшна серія Інтера сягнула вже трьох матчів.

Удінезе в рамках завершального матчу дня приймала Лаціо. Римляни у випадку перемоги обійшли б Аталанту й піднялись на п'яте місце, наблизившись до зони ЛЧ на відстань двох очок – втім, вже на 5-й хвилині зустрічі вони пропустили гол. Фріульці забили внаслідок подачі з лівого флангу та скидки Переса під удар Деулофеу метрів з семи. 1:0. Ще однією проблемою гостей стала рання травма Педро, якого довелося замінити на Кабрала.

"Орли" змогли відігратись аж на 45-й хвилині завдяки навісу Катальді зі штрафного. Дзакканьї головою підправив м'яч на дальню стійку, а Феліпе Андерсон замкнув – 1:1! На перерву команди відправились саме з цим рахунком. Очікувалось, що в другому таймі Лаціо дотисне господарів, але нічого такого не сталося. Римляни змарнували кілька непоганих моментів і ледь не пропустили в компенсований час, коли Моліна влучив у штангу. Зрештою, фінальний свисток зафіксував результативну нічию. "Орли" залишаються шостими.

ТУРНІРНА ТАБЛИЦЯ ЧЕМПІОНАТУ ІТАЛІЇ