УКР РУС

"Два тайми по 30 хвилин", – Де Лаурентіс хоче революційно змінити футбол

24 жовтня 2018 Читать на русском

Президент Наполі Ауреліо Де Лаурентіс розповів про зміни, які, на його думку, потрібні футболу.

"Футбол – важлива галузь. Без обмежень, які накладають ФІФА і УЄФА і які повертають нас в старовину, гра буде мати ще більшу цінність. Ми повинні дивитися в майбутнє, молодь захоплена відеоіграми. Ми тонемо зараз, ми знищуємо футбол. Ви побачите, що через вісім років діти, які тільки народилися, не будуть цікавитися футболом. Ми старі ідіоти, це наша вина.

Інфантіно презентував проект реформи клубного чемпіонату світу – в УЄФА обурені таким варіантом

Є дуже нудні матчі. Футбольні ігри дуже довгі, ви засинаєте. Треба грати два тайми по 30 хвилин з перервами посередині. А для чого ще потрібен тренер? Вони ж не всі як Карло Анчелотті, багато розмовляють зі своїми гравцями. Є й такі, як Мауріціо Сарри.

Де Лаурентіс проти всіх, або Літнє божевілля президента Наполі

Ми повинні все змінити. Чому Європа не працює? Тому що це повинна бути Європа з Англії, Франції, Італії, Німеччини та Іспанії. Крапка. Те ж саме в футболі. Треба робити турнір п'яти націй замість Ліги чемпіонів, де виступатимуть по чотири кращі клуби, тобто 20 команд. Жеребкуванням будемо просто визначати, де пройдуть матчі – вдома чи на виїзді. По вівторках, середах, четвергах граємо новий турнір, в суботу, неділю і понеділок – національні чемпіонати", – цитує Де Лаурентіса АS.