УКР РУС

Друга поспіль відмова росіянам: CAS не призупинив дискваліфікацію збірної окупантів з міжнародних турнірів

18 березня 2022 Читать на русском

Спортивний арбітражний суд (CAS) у Лозанні вдруге відреагував на апеляцію росіян щодо відсторонення від турнірів, що організовує ФІФА. Раніше було відхилено клопотання щодо змагань під егідою УЄФА.

18 березня CAS відмовив Російському футбольному союзу у призупиненні постанови ФІФА про відсторонення від міжнародних матчів на час розгляду справи у суді. Раніше аналогічне рішення було ухвалене щодо змагань під егідою УЄФА.

CAS відмовив Росії у призупиненні дискваліфікації з єврокубків

"Найближчим часом також очікується рішення CAS за окремим запитом РФС щодо можливості перенесення матчів плей-офф кваліфікаційного раунду чемпіонату світу 2022 року за участю збірної Росії на пізніший термін. Розгляд позовів РФС до ФІФА та УЄФА триває відповідно до термінів та порядків, що визначаються CAS", – йдеться у заяві футбольної федерації країни-терористки.

Ухвлені рішення означають, що збірна на чолі з Карпіним точно не братиме участі в півфінальному поєдинку плей-офф кваліфікації на ЧС-2022 проти Польщі, який мав відбутись 24 березня. Відтак, "кадра" напряму проходить у фінал.

Нагадаємо, 24 лютого Росія ганебно напала на Україну, а вже за 4 дні збірна та клуби окупанта були викинуті з міжнародних турнірів. РФС подав апеляції, частина з яких вже була відхилена. Наразі судовий процес в CAS триває.

Росія напала на Україну: італійський перфоманс для Вернидуба і несподіваний захисник Тимощука в Україні (LIVE)