УКР РУС

Друга ліга: Ужгород здолав Буковину і очолив групу А, Метал розібрався з Нікополем і підтвердив статус лідера

9 квітня 2021 Читать на русском

Відбулись п'ятничні поєдинки 16-го туру Другої ліги. Читайте звіт про матчі на "Футбол 24".

Друга ліга 2020/21, 16-й тур

Група А

Карпати Галич – Епіцентр – 1:0

Голи: Бей, 64

Чайка – Рубікон – 1:2

Голи: Погранічний, 20 – Кабанюк, 39, 55

Поділля – Оболонь-2 – 4:0

Голи: Карпенко, 9, 19, Пріхна, 40, Салбак, 70

Ужгород – Буковина – 3:2

Голи: Пуканич, 68, 90+3, Ференцик, 77 – Орнат, 26, Хучбаров, 90+6

Група Б

МФК Металург – Миколаїв-2 – 3:0

Голи: Сидоров, 15, Сарапій, 47, Остапенко, 57

Балкани – Таврія-Сімферополь – 0:2

Голи: Богданов, 6, Білокінь, 86

Енергія – Яруд – 1:3

Голи: Хімінюк, 89 – Литовченко, 26, 37, Літюк, 53

Метал – Нікополь – 3:0

Голи: Балулі, 38, 78 (пен.), Підлепенець, 44

Вихованець Динамо приєднається до аматорського клубу, – ЗМІ

Програму ігрового дня відкрили Карпати Галич та Епіцентр, який пропустив два попередні тури через коронавірус в команді. Перший тайм пройшов без голів, а у другому Бей відзначився єдиним забитим м'ячем у поєдинку, замкнувши подачу з кутового. Втім, найяскравішим моментом стало його святкування: гравець зняв футболку, після чого отримав жовту картку, однак так і не знайшов її після обіймів з партнерами. Виявилось, що один із глядачів "поцупив" екіпірування, після чого зі сміхом повернув її футболісту. Перемога дозволила Карпатам піднятись на друге місце групи А, набравши 32 очки – у лідируючого Діназа на 1 пункт більше.

МФК Металург розгромив дубль Миколаєва. Сидоров відкрив рахунок у першій половині, а Сарапій та Остапенко добили суперника у другій половині, дозволивши запорізькому клубу закріпитись на другій сходинці групи Б, Миколаїв-2 з 6 пунктами залишився передостаннім.

Рубікон на виїзді мінімально обіграв Чайку. Команди обмінялись голами Погранічного та Кабанюка в першому таймі, а в другому той таки Кабанюк оформив дубль, забивши вирішальний м'яч та дозволив Рубікону відірватись від Оболонь-2.

Таврія на виїзді забила два сухих м'ячі у ворота Балкан. Представники Одеської області пропустили вже на початку матчі від Максима Богданова. А за кілька хвилин до закінчення поєдинку екс-півзахисник Маріуполя Євген Білокінь розбив надії господарів бодай на нічию.

Енергія на власному полі несподівано поступилась одному з аутсайдерів групи Б Яруду. Маріупольці ще у першій половині зустрічі зробили серйозну заявку на перемогу – дублем відзначився Данило Литовченко. Після відпочинку молодий форвард гостей Гліб Літюк довів рахунок до непристойного. Гол престижу на останніх хвилинах не допоміг команді з Нової Каховки уникнути другої поразки поспіль.

Обольнь-2 з тріском програла Поділлю. Дубль Ігоря Карпенка і гол Дмитра Пріхни розставили всі крапки над "і" ще до перерви. Ізраїльський легіонер хмельничан Фаді Салбак в середині другого тайму поставив масну крапку і вивів господарів на першу сходинку групи А.

Справжній трилер влаштували Ужгород і Буковина. Гості забили в середині першого тайму і пішли на перерву у статусі фаворитів. Після відпочинку Пуканич і Ференцик схилили шальки терезів на свою користь. Вже у доданий час екс-хавбек Шахтаря оформив дубль, проте буковинці не заспокоїлись і скоротили рахунок до мінімуму. Фнальний свисток зафіксував лідерство Ужгорода у групі А.

Метал вкотре підтвердив статус фаворита турніру, впевнено розібравшись з Нікополем. Дубль на свій рахунок записав зірковий легіонер харків'ян Фарес Балулі. Екс-півзахисник Ліона, Монако та Лілля спочатку забив з гри, а під кінець матчу реалізував пенальті. Між голами француза встиг відзначитись Євген Підлепенець. Перемога зміцнила лідерство Метала і дозволила підопічним Кучера відірватись від найближчого переслідувача вже на 6 очок.

Друга ліга: Діназ розписав безгольову нічию з Нивою В і залишився на вершині турнірної таблиці групи А