УКР РУС

Довбика і Жирону підозрюють у порушенні фінансового фейр-плей – каталонці ризикують пролетіти повз єврокубкиfire

15 квітня 08:59 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

В Іспанії назріває скандал, пов'язаний з українським нападником Артемом Довбиком.

Жирону підозрюють у шахрайстві, а також порушенні фінансового фейр-плей, повідомляє Sport.ua.

Екс-директора Металіста звинувачують у привласненні 160 мільйонів на відновлення Харкова

За інформацією джерела, каталонський клуб отримав запит від юристів, які припускають, що в момент угоди між Жироною та агентством Alik Football Management в особі агента футболіста Олексія Люндовського були недотримані певні фінансові домовленості.

Серед іншого перевіряється факт змови Люндовського з іншими особами задля вчинення економічного злочину – уникнення оподаткування в Україні. Зазначається, що агент Довбика навмисно зареєстрував юридичну особу з практично аналогічною назвою свого агентства на території Естонії. Перевірка оформлення трансферу на предмет чистоти може зачепити і СК Дніпро-1.

До слова, зазначені порушення фінансового фейр-плей, у разі їх доказу з боку UEFA Club Financial Control Body (CFCB), можуть призвести не лише до суттєвих грошових штрафів, але й до анулювання ліцензії на участь Жирони у європейських футбольних турнірах, які проводяться під егідою УЄФА.

Нагадаємо, Довбик перейшов у Жирону з СК Дніпро-1 за 7 млн євро. Ще частину суми отримав данський Мітьюлланд, який володів частиною прав на українця.

Гол Довбика не врятував Жирону в Мадриді – каталонці подарували Атлетіко три м'ячі, а українець промахнувся у порожні