УКР РУС

"Дорога дуже довга та складна": Де Дзербі обережно висловив радість через лідерство Шахтаря в УПЛ

7 листопада 2021 Читать на русском

Головний тренер Шахтаря Роберто Де Дзербі підбив підсумки матчу 14-го туру УПЛ проти Колоса.

"Ми дуже задоволені тим, що стали лідерами УПЛ. Але попереду стільки матчів, що ця дорога дуже довга та складна. Кожен матч складний, але сьогоднішній ми й самі ускладнили, адже у 1-му таймі мали забити мінімум 4-5 голів. Можливо, нам подобається залишати матч відкритим до його завершення, але маємо взяти за звичку закривати поєдинки достроково. Гра стала відкритою, коли ми пропустили гол. І це сумно, особливо коли граєш так добре.

Колос – Шахтар – 1:3 – відео голів та огляд матчу

Пропустили гол, коли самі мали найкращий момент для взяття воріт. Це сумно. Важко було грати краще, ніж ми грали до цього моменту. Що ми могли зробити краще, то це забити 4-5 голів, тому що було багато шансів. Не хочу погано говорити про суперника, але коли є момент, ти маєш його реалізувати. Інакше – матч стане складним.

Чи знали, що Колос напередодні гри залишився без тренера? Ні. Ми повинні думати про свою мотивацію, сьогодні вона у нас була великою, тому що перемога дозволяла нам піднятися на перше місце. Минулого сезону та у 4 перших місяцях цього Динамо завжди було на 1-му місці, тому ми хотіли повернутися на першу сходинку.

Гра Бондаренка? Дуже добре. Як і Маркоса Антоніо, Вітао та футболістів, які менше грали. Я повинен робити так, щоб усі гравці відчували себе важливими", – зазначив Де Дзербі у ефірі УПЛ Online.

Таким чином, "гірники" обіграли Колос (3:1), набрали 45 очок та обігнали Динамо за додатковими показниками. Колос з 11 пунктами опустився на 12 місце.

Шахтар переміг Колос і забрав у Динамо лідерство – Мудрик вирішує, моторошний фол з неоднозначним рішенням арбітра