УКР РУС

Директор Оболоні – про мобілізацію в УПЛ: "Усі займають позицію страуса"

23 грудня 2023 Читать на русском
Автор: Олег Василишин

Директор "пивоварів" Олександр Різниченко закликав футбольні органи виробити єдиний механізм бронювання футболістів під час війни.

"Питання бронювання наш клуб підіймав, коли ми ще були в ПФЛ. І це ж питання ми підіймали, коли вже вийшли в УПЛ. Свого часу я ставив це питання й в УАФ. Однак, на жаль, нікому це не цікаво. Ні в ПФЛ, ні в УПЛ, ні в УАФ. Усі займають позицію страуса, мовляв, є закон, його потрібно виконувати. Утім, займатись цими процесами ніхто не хоче.

"Футболісти отримали бронювання на період мобілізації": Оболонь офіційно заперечила отримання групової повістки від ТЦК

Це дійсно дуже непроста ситуація. Чемпіонат України минулого року відновлювався за погодженням з Президентом України. У склад комісії, яка розробляла заходи безпеки під час проведення футбольних матчів, входили Міністерство молоді та спорту, представники Міністерства оборони, Національної поліції та ДСНС, і, звісно, представники УАФ.

Наскільки я володію інформацією, до останнього моменту, коли було ухвалено рішення про початок чемпіонату, одним із його пунктів було – сприяти в бронюванні футболістів на час проведення чемпіонату. Однак перед самим підписанням цього меморандуму Міністерство молоді та спорту почало вимагати, щоб цей пункт вилучили з документа. І він був вилучений.

У країні ситуація дуже непроста. Однак якщо ми хочемо проводити чемпіонат, то питання щодо бронювання футболістів ми повинні відпрацювати. У першу чергу в цьому повинна бути зацікавлена УАФ. На жаль, до цього часу ніхто цього питання не вирішував і воно може виникнути в будь-якому футбольному клубі. Я маю надію, що з приходом нового керівника ця ситуація вирішиться.

Ви розумієте, якщо Оболонь або інший клуб потраплять у ситуацію, коли дадуть повістки, призвуть людей тощо, то клуб повинен знятись з чемпіонату, тому що грати у футбол не буде ким", – сказав Різниченко у коментарі УПЛ ТБ.

Нагадаємо, напередодні ведучий програми "ТаТоТаке" Михайло Співаковський повідомив, що низка представників Оболоні отримала повістки від ТЦК. Клуб оперативно зреагував та відповів офіційною заявою, спростувавши подану інформацію.

"Дивився на Пеле і не міг повірити": від перемоги на чемпіонаті світу і гри за Динамо до роботи на заводі та АЗС