УКР РУС

"Динамо стратегічно "злило" Лігу Європи": Федорчук виділив прагматизм киян і розкритикував Шахтар за посмішки лідерів

20 березня 2021 Читать на русском

Відомий український тренер Олег Федорчук поділився думками щодо матчів-відповідей українських грандів у другому за силою євротурнірі.

"Поразки Шахтаря і Динамо, попри зовнішню схожість, усе ж були різними. Кияни демонстративно показали, що для них пріоритетом є внутрішня першість. Саме на цьому постулаті побудована їхня стратегія.

"А за що критикувати Динамо і Шахтар?": Грозний підбив підсумки виступу українських грандів у єврокубках

І це не безвілля, як могло здатися уболівальникам, це реальна стратегія. Вболівальникам зі стажем, які звикли, що єврокубки завжди будуть нашим пріоритетом, лякатися не слід. Нічого страшного, європейські клуби чинять так само й привозять до нас другі склади.

У Шахтаря ситуація інакша. У клубі голосно обговорювали можливість реваншу, проводили історичні паралелі, налаштовували уболівальників. І це не було порожньою бравадою. В Шахтарі завжди все продумано. Однак, фінал був більш ніж прозаїчним. Мені не сподобалася реакція запасних донецького клубу. Вони посміхалися за нічийного рахунку, посміхалися, коли Шахтар програвав...", – написав Федорчук у своєму блозі на Gazeta.ua.

Нагадаємо, обидва українських клуби не спромоглись на камбек у матчах-відповідях і вилетіли з подальшого розіграшу Ліги Європи.

Каштру все, Шахтар битий бумерангом, Миколенка суворо попередили – Україна втратила єврокубки і навіть більше