УКР РУС

Динамо – Рух: чемпіона світу карають, (не)приємний сюрприз, слабка гра з клубом Першої ліги, лише 3 динамівці без замін

22 травня 2020 Читать на русском
Автор: Тарас Котів

Динамо Київ і Рух Львів зіграли внічию 0:0 в Києві на стадіоні імені В. Лобановського. Рахунок і звіт товариського матчу читайте на "Футбол 24".

Товариські матчі
завершено
-

Товариський матч 22 травня 2020

Динамо – Рух – 0:0

Динамо: Бущан (Бойко, 46) – Кендзьора (Караваєв, 68), Попов, Шабанов, Миколенко – Сидорчук (Андрієвський, 68) – Буяльський (Дуелунд, 58), Андрієвський (Караваєв, 46), Шепелєв (Сирота, 74), Вербіч (Де Пена, 58) – Н.Русин (Соль, 58)

Рух: Мисак, – Заставний (Копина, 60), Дуць, Білий (Романюк, 77), Саків (Мисик, 68) – Мартинюк (Коробенко, 74), Р.Русин (Біленький, 46), Брікнер (Калюжний, 58) – Бойчук (Козловський, 77), Кондраков, Синиця (Ардазішвілі, 66)

Матч Динамо – Рух стартував о 14:00. Це була перша гра київського клубу з моменту зупинки УПЛ та введення карантину. Гра відбулася на стадіоні Динамо імені Валерія Лобановського. Суперником команди Михайличенка став Рух, який очолює Першу лігу та претендує на вихід в елітний дивізіон. Цей спаринг буде першим в Україні після понад двомісячної паузи – через послаблення карантину уряд дозволив проводити матчі без глядачів.

Динамо – Рух: онлайн-трансляція матчу

Динамо сміливіше почало. За відсутності Циганкова праворуч вийшов Буяльський, а найгостріші атаки проходили лівим флангом. Вербіч непогано розганяв атаки, Миколенко двічі знаходив у штрафному партнерів, але в обох випадках до удару справа не доходила. То словенець програв боротьбу, то перемудрували, кілька разів пропустивши м'яч ще далі. Перше влучання прийшло після стандарту. Андрієвський на 17-й подав кутовий, Шабанов низом замикав – голкіпер на місці. У відповідь пройшла класна комбінація Руха лівим флангом з переведенням у центр. Кондраков міг дати ще направо, але пробив здалеку в руки Бущану.

Динамо – Рух – відеоогляд матчу

Ще одну контратаку розігнав той же центрфорвард львів'ян. Кондраков віддав на хід Бойчуку, цього разу вільна зона відкрилася на краю Миколенка. Однак правий вінгер гостей пробив і повз голкіпера, і повз ворота. Назарій Русин ледь не підстеріг помилку захисників, але з гострого кута влучити не зумів. Мисак жахливо помилився, занадто повільно вибиваючи м'яч. Русин підхопив, але воротар Руха встиг заблокувати удар метрів з 15. Як тут не забило Динамо?

Вербічу зробили ще один подарунок невдалим першим пасом. Словенець міг віддавати на кількох партнерів, а замість цього бездарно пробив низом – дуже невлучно. Кияни двічі вчинили, як джентльмени, не хочуть карати суперника за дитячі помилки? Буяльський і Миколенко розігнали швидку контру. Віталій намагався замкнути подачу тезки, але хавбека киян випередив Мисак. Шабанов класним довгим пасом знайшов Кендзьору, той у дотик на Шепелєва, далі через Буяльського ще лівіше – Русин у боротьбі не переграв кіпера.

Наприкінці першого тайму Рух знову розірвав правий фланг киян (Кендзьорі спочатку знущально легко дали поміж ніг, а потім поляка обіграли з допомогою стіночки) у кілька пасів. На щастя господарів, Бущан перервав простріл з флангу, а Миколенко не дав пробити Бойчуку. Занадто мало гостроти від Динамо, яке ще й виразно підсіло ближче до перерви. Кілька провалених контратак, які виглядали вкрай перспективно, втрачені моменти Русина та Вербіча. Рух же багато дозволяв у захисті, але встигав досить цікаво огризатися.

Русин вивів Буяльського у штрафний, удар Віталія заблокували захисники. Сидорчук уже вкотре пристрілявся здалеку, цього разу також не влучив у площину. Саків непростимо легко обійшов Кендзьору, та з пасом не вийшло, польський захисник виправився. Капітан Динамо ледь не продерся через центр після пасу Буяльського, в останню мить відібрали Попов відмінним дальнім пасом почав атаку. Миколенко з Русиним продовжили, Вербіч пробив у суперника. Непогано почав діяти Назарій після перерви у підіграванні.

Момент від джокерів Михайличенка. Де Пена закрутив з кутового у ворота, Мисак не дав добити Солю. Ще одна подача Карлоса – Попов пробив через руки голкіпера в поперечину, але з порушенням правил в атаці. Де Пена пробив здалеку в хрестовину. І знову момент прийшов після жахливого пасу захисників Руха поперек поля на своїй половині. Мисик красиво падав у штрафному Динамо. Арановський аж очі закрив, але на 11-метрову позначку і не подумав вказати. Черговий незрозумілий пас у ноги супернику. Соль перехопив, Шабанов несподівано опинився в атаці, однак пробив не надто вдало. Пас Дуелунда за спини не пройшов, снаряд відлетів до Беніто. Нігерієць з льоту ефектно приклався метрів з 20 – воротар Руха на місці.

Захмарна мотивація, а чи була вона?

Деякі гравці київського клубу обіцяли фанатам приємний сюрприз, коли футбол повернеться. Мовляв, так скучили, такі голодні до гри, готові рвати землю. Нічого цього не було помітно. Вище середнього відіграли хіба що ті, кого не замінили. Миколенко вчергове взяв на себе більшість креативу (от у кого традиційно було видно бажання!), Шабанов і Попов теж непогано працювали на атаку. Артем трохи погрався у Кадара з гострими лонгболами, і це частенько проходило. Денис сам загострював трохи менше, але міг принести перемогу на другому поверсі. У захисті інколи пускали за спини, але тут питань більше до підстраховки середньої лінії та крайніх захисників.

Бущан і Бойко грали без ляпів, але й героями не довелося бути. Рух атакував моментами дуже перспективно, проте створював загрози ще рідше. Хто ще сподобався, так це Де Пена. Стандарти, дальній удар – уругваєць традиційно виглядав солідним гравцем ротації. Звісно, це лише перша гра після 2-місячної перерви, на фоні навантажень – аргументи справедливі. Однак все було якось надто інертно, без емоцій чи бажання потішити своїх вболівальників, зате з величезним браком у простих ситуаціях. Такий настрій нерідко передається і на офіційні матчі. Так, Рух очолює Першу лігу, але це все ще доволі скромний рівень, щоб не обігравати суперника бодай на виконавському класі.

"Злочин і кара" Цітаішвілі

Гіо багато наговорив останнім часом. Схоже, справедливо. Коли Циганков травмувався, ставили кого завгодно, тільки не українського чемпіона світу U-20. Приблизно такими були слова Цітаішвілі. Нічого не змінилося і нині. Сьогодні на правому фланзі атаки опинялися Буяльський, Шепелєв і навіть Русин. Потім був Беніто, мінявся з Де Пеною. Тренерський штаб навіть готовий Шабанова, який сам зізнається, що це не його, зміщувати в опорну зону, лише би не робити переміщень з виходом молодих талантів.

Або Георгій уже настільки аж слабкий, що програє конкуренцію навіть тим, хто не звик грати на фланзі, чи новачкам з дубля. Або це таке показове покарання за надмірну відвертість. Є ще варіант з пошкодженням, але навіщо тоді було до заявки вносити? Словом, ситуація залишається напруженою. Уже другий поспіль тренер Динамо вважає винуватим тільки гравця, і навпаки. Чи є з цього вихід?

Рух міг перемогти або подарувати перемогу Динамо

Для Григорія Козловського і його сміливої команди цей матч таїв більше мотивації, ніж для суперника. Не дарма він так радів результату, а настрій власника поділяв головний тренер Юрій Бакалов. Могли й перемагати, реалізуй вихід віч-на-віч. Тільки давайте без оцих відмазок: "Нам важко без глядачів". Коли вам таке ще хоч раз будуть "продавати", просто показуйте відео з першого туру Бундесліги після коронавірусної паузи. Як Борусія Дортмунд без глядачів громила Шальке в дербі, яке втрачає половину привабливості через відсутність фанатів. Або огляд будь-якого іншого матчу. Німці лише 1 матч видали без голів, а в більшості забивали мінімум 3.

Чи просто подивіться на сексуальний футбол від Олександрії та Ворскли, які в паралельному спарингу зіграли 4:2. Навіть Львів з Минаєм видали зарубу на 3:2. Динамо традиційно важко зламувати насичену оборону, але Рух сам дарував супершанси. Мінімум тричі львів'яни виступали першокласними "асистентами", однак суперник пробачав і пробачав. У моментах киян осмисленості було менше. Гості, коли вже вдавалося проходити на чужу половину, комбінували цікавіше. Динамо ж не вистачало легкості та психологічної впевненості. Якщо хтось думав, що зненацька станеться диво, мабуть, дуже засмутився. Старі проблеми залишаються на тих же місцях.