УКР РУС

Динамо – Кривбас: анонс матчу УПЛ

30 жовтня 2022 Читать на русском

Динамо в рамках 10-го туру УПЛ приймає Кривбас. Анонс і прогноз на матч читайте на "Футбол 24".

Динамо підходить до поєдинку проти Кривбаса у жахливому стані, зазнавши фіаско в чотирьох матчах поспіль. Спочатку підопічні Мірчі Луческу програли Ренну, потім сталися поразка Шахтарю й нічия з Ворсклою, а у четвер кияни не змогли переграти АЕК Ларнаку. Як наслідок, команда вилетіла з Ліги Європи та втратила шанси на вихід у Лігу Конференцій, а у чемпіонаті скотилася аж на дев'яту позицію.

"Спад Динамо можливо виправити": Ротань заступився за Луческу і назвав рецепт виходу з кризи

Щонайгірше, "біло-сині" перебувають саме там, де і повинні. За очікуваними очками вони завершували попередній тур на восьмій сходинці. Там же динамівці тримаються і за показником очікуваних голів. Це ще можна було б списати на два пропущених матчі, але є ще й усереднені цифри – і там у киян все теж сумно. Особливо в атаці, яка є третьою з кінця за гостротою ударів. Взагалі, позиційний наступ Динамо виглядає жахливо.

Оборона у Динамо теж невиразна. Захисники занадто часто втрачають концентрацію у простих епізодах, що нівелює будь-які чесноти столичного колективу – такі, як інтенсивний темп єдиноборств. Словом, підопічні Мірчі Луческу реально являються середняками УПЛ.

Тим не менш, у команди залишається шалена перевага в класі й широкий кадровий вибір. Зокрема, в попередньому турі дуже непогано проявив себе центрхав Лонвейк, якого сьогодні чекають у старті. Крім того, несподівано розігрався Гармаш.

Цікаво, як лідери Динамо проявлять себе у зустрічі проти Кривбаса. Криворіжці проводять жахливий сезон, здобувши першу перемогу в УПЛ лишень тиждень тому й забивши всього 4 голи за 8 турів. Проблема криється у спробах Юрія Вернидуба грати в позиційний футбол, від володіння й контролю ходу поєдинку – його підопічним такий стиль дається важко. Вривань у штрафний критично мало, а точність ударів є найнижчою в УПЛ.

Значно переконливіше цей колектив виглядає при роботі "другим номером". Тут Юрій Миколайович разом із своїми футболістами пірнає у рідну стихію – і в матчах проти лідерів чемпіонату Кривбас грає саме в такому режимі. Це дозволило тримати нічию з Шахтарем до останніх хвилин, а також допомогло відібрати очки в Зорі. Сьогодні ж простір для контратак у криворіжців точно буде.

Ще одним козирем Кривбаса є оборона. Захисники якісно працюють в індивідуальних дуелях, виграючи більшість єдиноборств і вкрай рідко дозволяючи переграти себе. За очікуваними пропущеними м'ячами новачок УПЛ йде в середині таблиці. Це – дуже серйозний аргумент у битві проти кризової атаки Динамо.

Та і в атаці недооцінювати даний колектив не варто. Так, загалом тут все сумно, однак Кривбас є третім за кількістю кросів – саме завдяки ним вдалося переграти Інгулець в попередньому турі (Дебелко замкнув два кроси з різних флангів за чотири хвилини). У Динамо ж при обороні проти подач і прострілів просто феєричні проблеми, що яскраво продемонстрував АЕК Ларнака.

Кадрова ситуація

Травмовані: Шапаренко, Супряга, Бойко, Бущан, Дубінчак (усі – Динамо)

Дискваліфіковані:

Орієнтовні склади на матч Динамо – Кривбас

Динамо: Нещерет – Тимчик, Забарний, Попов, Караваєв – Сидорчук, Лонвейк – Циганков, Буяльський, Гармаш – Ванат

Кривбас: Сарнавський – Якімець, Семенов, Ловріч, Дібанго – Капіч, Банада – Татарков, Хомченовський, Микитишин – Дебелко

Прогноз "Футбол 24" – 2:1

Букмекери не вірять у Кривбас. На перемогу підопічних Юрія Вернидуба пропонують коефіцієнти від 10 і більше, та і на нічию нижче 5,8 ніхто не дає. Занадто вже великі проблеми у криворіжців із завершенням поодиноких атак. У чергове фіаско Динамо теж не дуже віриться – така команда просто не здатна оформити 5-матчеву безвиграшну серію.

Втім, це лише лірика, а по факту від "біло-синіх" зараз можна очікувати чого завгодно. Вони створюють моменти із величезним скрипом, а пропускають у занадто простих ситуаціях. Якщо зустріч завершиться результативною нічиєю, то нічого дивного не станеться. І все одно ми ризикнемо поставити на тріумф підопічних Мірчі Луческу.

Все ж таки, аутсайдерів вони поки що перемагали – так, не без купи ігрових проблем, але перемагали. Рух, Минай і Львів теоретично мали певні козирі у протистоянні з "біло-синіми", однак скористатись ними не змогли. Кривбас же поки навіть з Інгульцем має великі труднощі, та і тому ж Шахтарю при якісному "автобусі" команда програла. З великою вірогідністю, динамівцям новачок УПЛ теж поступиться.

"Знаю Луческу, тому просто не звертаю уваги": Олег Таран – про фіаско Динамо, проблеми в клубі і "Бєсєдін уже все"