УКР РУС

Динамо – Олімпіакос: у 3-х випадках кияни йшли далі після 2:2 у першому матчі – єврокубкова історія "біло-синіх"

17 лютого 2019 Читать на русском
Автор: Юрій Яковлев

Динамо зіграло внічию з Олімпіакосом у першому матчі 1/16 фіналу Ліги Європи 2018/19. "Футбол 24" аналізує шанси на вихід киян до 1/8 фіналу турніру з точки зору історії, пригадавши виступи "біло-синіх" у єврокубках.

21 лютого на київському НСК Олімпійський відбудеться матч-відповідь 1/16 фіналу Ліги Європи Динамо – Олімпіакос. Нічия 2:2 в першому поєдинку залишає підопічним Олександра Хацкевича доволі хороші шанси на вихід до наступної стадії турніру.

Проте не варто радіти передчасно, адже в історії Динамо траплялись випадки, коли за підсумками матчу-відповіді київська команда припиняла боротьбу за трофей після нічиєї 2:2 у першому поєдинку.

Олімпіакос – Динамо: ідеальний результат при посередній грі, інертний Соль та повторення історії

"Футбол 24" пригадав всі випадки в єврокубковій історії Динамо, коли кияни завершили перший матч стадії плей-офф (або кваліфікації) з рахунком 2:2. Лише у трьох протистояннях з п'яти кияни в підсумку проходили далі. При цьому два вильоти, вірогідно, досі у пам'яті багатьох вболівальників.

Примітка. Ми врахували лише матчі на виліт (стадія плей-офф або кваліфікація), без урахування поєдинків групової стадії єврокубків.

1. Олімпіакос – Динамо (Кубок європейських чемпіонів 1975/76, 1/16 фіналу) – 2:2, 1:0.

Як бачимо, результат 2:2 нічого Динамо не гарантує, адже у двох з п'яти аналогічних випадків кияни за підсумками двох матчів припиняли виступи у єврокубках. Причому саме в останніх двох випадках "біло-сині" вилітали.

Грекам обов'язково потрібно забивати – ще в першому матчі підопічні Мартінша могли відправити у ворота Бойка більше, ніж два м'ячі, проте того вечора Фортуна обрала нашу команду.

Захист Динамо не вразив надійністю у Греції, тому в матчі-відповіді команді Олександра Хацкевича в жодному разі не можна грати, тільки розраховуючи на 0:0. Звісно, якщо у них стоїть завдання продовжити виступи в Лізі Європи.

4 камбеки на двох, або Англійські арбітри як клуб пихатих ідіотів: реакція соцмереж на матчі Динамо та Шахтаря в ЛЄ