УКР РУС

Дежавю Шахтаря, загадковий фарт Реала, вибух мозку для Неймара та Салаха: перші емоції після жеребкування ЛЧ

31 серпня 2018 Читать на русском
Автор: Володимир Лесько

"Футбол 24" підібрав "емоджі" для кожної групи Ліги чемпіонів сезону 2018/19.

Група А – тиша

Атлетіко має старі рахунки з Лігою чемпіонів та збирається повернути боржок вже цього сезону. Обставини для "матрацників" склались просто ідеальні: фінал на Ванда Метрополітано та, можливо, найкращий склад у новітній історії клубу. Кака також не підвів мадридців... На груповому етапі команда Сімеоне позмагається з Борусією, Монако та Брюгге. Тож особливих проблем з виходом у плей-офф виникнути не повинно. "Індіанці" просто зобов'язані тихенько виконати свою місію.

Результати жеребкування групового етапу Ліги чемпіонів 2018/19

Головний конкурент переможців Суперкубка УЄФА-2018 – "джмелі" Люсьєна Фавра. Хоча, Монако також не слід списувати з рахунків. Дортмундці, мабуть, ще не забули дві прикрі поразки від "монегасків" у чвертьфіналі сезону 2016/17 (2:3 та 1:3). Брюге – явний аутсайдер групи.

Група B – Рок-н-рол

Каталонські ЗМІ називають групу Барселони "диявольським жеребом". Можливо, місцеві журналісти трохи драматизують, але команді Ернесто Вальверде точно буде нелегко. Тоттенхем та Інтер мають у своєму складі виконавців найвищого рівня, а ПСВ здатен потріпати нерви будь-якому гранду. Апріорі, "блаугранас" – великий фаворит. Чому? Барса може розраховувати на геній найкращого футболіста сучасності, який прагне реваншу у Лізі чемпіонів.

"Шпори" та "нерадзурі", найпевніше, розіграють долю другої путівки у плей-офф. Перевага підопічних Почеттіно – досвід регулярних виступів у турнірі. Натомість, оновлений Інтер повертається у найпрестижніший єврокубок після 6-річної перерви. Що ж, таким аренам як Камп Ноу, Джезеппе Меацца, Філіпс та, можливо, новий Вайт Харт Лейн гарантований справжній футбольний рок-н-рол.

Група С – вибух мозку

Парі Сен-Жермен, Наполі та Ліверпуль потрапили у найбільш захопливу групу Ліги чемпіонів 2018/19. Якщо фанати з нетерпінням чекають на 6 фантастичних матчів між цими командами, то Анчелотті, Клопп і Тухель вже ламають собі голову, як вибратись із "квартету смерті". При всій повазі до Црвени Звєзди, серби тут – лише статисти, які підноситимуть снаряди, себто очки, грандам європейського футболу.

Париж та Ліверпуль, принаймні на папері, мають трохи більше шансів, ніж італійці, щоб кваліфікуватись у плей-офф. Втім старий хитрий лис Карлетто вже довів на старті сезону, що його підопічні перебувають у розкішній формі (перемоги над Лаціо та Міланом). Обережно, ця група може винести мізки. Неймар, Салах, Кавані, Мбаппе, Гамшік та Мертенс готують для вас феєричне шоу!

Група D – нудота

Що це взагалі було? Дивлячись на склад учасників інших груп, просто незрозуміло, як в одному квартеті могли опинитись Локомотив, Порту, Шальке та Галатасарай. Ні, для Ліги Європи – цілком пристойний рівень учасників... Але ж ми говоримо про Лігу чемпіонів, чорт забирай! Ну-до-та. Хоча, якщо добре піднапружитись, то, навіть, в компанії цих "топчиків" можна знайти інтригу. По-перше, нас очікує битва українців – Шальке Євгена Коноплянки проти Локомотива Тараса Михалика. Ну а по-друге, група виглядає настільки рівною, що власники путівок у плей-офф, можливо, визначаться в останньому турі. Дамо їм шанс?

Група E – розчарування

Ідеальний жереб для мюнхенської Баварії та розчарування для пересічного фаната, який отримує кайф від напруженої турнірної боротьби. Ніко Ковач може спокійно готуватись до дебюту в Лізі чемпіонів, адже язик не повернеться назвати суперників мюнхенців непрохідними. АЕК нашого Дмитра Чигринського виглядає явним аутсайдером групи, а ось Бенфіка та Аякс, очевидно, розіграють між собою другу сходинку. Кривдники київського Динамо зараз виглядають трохи цікавіше, ніж "орли", які ще й програли амстердамцям три з п'яти останніх матчів

Група F – божевілля

У вас також відчуття дежавю? Неймовірно, але другий сезон поспіль жереб зводить чемпіонів України та Англії на груповій стадії Ліги чемпіонів. Минулого року команда Гвардіоли виграла квартет, а Шахтар фінішував другим, доволі сенсаційно обійшовши Наполі. Підсумковий успіх "гірників" став можливим якраз після домашньої перемоги над "містянами" з рахунком 2:1. На Туманному Альбіоні Шахтар також виглядав досить непогано, посипавшись лише після перерви (2:0). Мабуть, перед стартом нового розіграшу обидва клуби були б не проти розписати все за старим сценарієм, тим паче, що Гвардіола завжди відчував велику симпатію до "гірників".

Юліан Нагельсманн – оцінений у 400 млн євро тренер нової ери, який грав проти своїх підопічних і озброєний наукою

Однак цей пакт точно не приймуть Ліон та Хоффенхайм, які обов'язково нав'яжуть Шахтареві серйозно конкуренцію. Найбільший козир німців – тренерський геній Юліана Нагельсманна. 31-річний фахівець вже відшиває такі гранди, як мадридський Реал. Натомість, Ліон покладається на зіркову атаку. Депай та Фекір можуть розкрити будь-яку оборону.

Група G – загадковий фарт

Мадридський Реал знову це зробив... Пам'ятаєте теорію з гарячими кульками? Так ось, її зараз активно обговорюють у столиці Каталонії. Мовляв, як Реалу вдається ледь не щосезону отримувати посередніх суперників. А й справді, як? Якщо відмежуватись від майже фантастичних теорій змови, то сприятливий жереб "бланкос" можна пояснити лише неймовірним фартом. Чинні чемпіони, навіть, без Кріштіану повинні розбивати такі команди як ЦСКА та Вікторія. Єдиний суперник, який може дати бій "королям" хоча б на власному полі – римська Рома.

Група H – розкіш

На перший погляд, Манчестер Юнайтед та Ювентус – явні фаворити групи. За статусом обидва клуби значно перевершують Валенсію і Янг Бойз. Після трансферу Кріштіану Роналду туринців взагалі можна назвати одним з головних претенденів на титул. Португалець вже довів у мадридському Реалі, що він – гарантія успіху. КР7 не втомився перемагати та досі болісно переживає кожну поразку. Скандал із врученням премії "гравець року УЄФА" – зайве тому підтвердження.

Дуель Роналду з Манчестер Юнайтед – ізюминка протистояння. Саме на Олд Траффорд португалець став справжньою зіркою світового футболу та виграв свій перший "Золотий м'яч". Втім Жозе Моурінью зробить усе можливе, щоб повернення Кріша "додому" виявилось не настільки солодким. "Особливий" перебуває у напружених стосунках зі своїм співвітчизником та при першій-ліпшій нагоді називає Мессі найкращим гравцем сучасності. Тепер сеу Жозе залишилось привести до порядку власну команду, яка поки що відверто розчаровує.

Валенсія ж приміряє роль "темної конячки". З такими форвардами як Гамейро, Батшуаї, Гедеш та Родріго іспанці не лише можуть попити крові МЮ та Юве, але й залишити когось з них за бортом турніру. Не група, а розкіш.