УКР РУС

Десна розписала нічию з Маріуполем у перестрілці з шістьма голами та незабитим пенальті – Кащук оформив хет-трик

5 грудня 2021 Читать на русском

В рамках матчу 17-го туру УПЛ Десна й Маріуполь влаштували шалений перформанс, але переможця не виявили. Звіт читайте на "Футбол 24".

Маріуполь підходив до виїзного поєдинку проти Десни в статусі найслабшої команди чемпіонату, тримаючись на дні таблиці з відставанням у три очки від зони перехідних матчів. Ще одну поразку підопічні Остапа Маркевича просто не могли собі дозволити. Чернігівці, своєю чергою, мали можливість здобути другу поспіль перемогу й наблизитись до топ-5 на відстань п'яти залікових балів.

"Сподіваюсь, Десна житиме": Рябоконь невтішно прокоментував фінансову ситуацію у чернігівському клубі

Гості розпочали зустріч краще, ледь не відкривши рахунок вже на 3-й хвилині внаслідок прострілу на Холода. Артем випередив Литовку, але влучити у площину воріт не зміг. На 13-й же азовці стали вимагати пенальті за заблокований удар Очеретька, натякаючи на гру рукою. Арбітр нічого в тому епізоді не побачив, а Десна на 28-й хвилині огризнулася небезпечним кутовим. Селін замкнув подачу, однак м'яч пройшов поруч з лівою стійкою.

Не забиваєш ти – забивають тобі. Вже через хвилину Маріуполь вийшов уперед внаслідок проникної передачі Драмбаєва й удару Кащука з меж карного майданчика в правий нижній кут. 0:1! Одразу за цим підопічні Остапа Маркевича могли й другий гол провести: на 31-й хвилині Топалов з гострого кута не зміг прошити Литовку, на 32-й Мампассі пробив після прострілу з лівого флангу повз стійку, а на 34-й Холод завдав удар з лету метрів з восьми – над поперечкою!

Поступово Десні вдалося відвести гру від власних воріт. На перерву команди відправились за мінімальної переваги Маріуполя, однак всього через дві хвилини після відновлення гри гості таки забили другий гол! Азовці заробили пенальті за фол Безбородька, а Кащук впевнено реалізував вирок – 0:2! Це вже була вагома заявка на перемогу.

Втім, Десна швидко прокинулася. І не просто прокинулася, а влаштувала стрімкий камбек. На 51-й хвилині Юрченко виконав м'який навіс з правого кута штрафного, а Арвеладзе замкнув – 1:2! На 57-й же Юрченко додав до асисту гол, отримавши скидку й потужно пробивши з дистанції. 2:2! Щоправда, між цими епізодами добивати господарів міг Холод, який замикав простріл ударом з лінії воротарського. Вище воріт! Болбат відповів чимось схожим на 63-й хвилині.

На 75-й хвилині сіверяни заробили свій пенальті. Здавалося, що це кінець для Маріуполя, однак Будківський влучив у стійку! Втім, всього за п'ять хвилин Десна добилася свого. Спрацювали заміни Олександра Рябоконя: на 78-й хвилині він випустив Волошина й Шевцова, а на 80-й Вікентій прийняв пас від Іллі й вистрілив з лівого краю штрафного в дальній кут – 3:2!

Здавалося, що це перемога, але на 90+1-й хвилині Кащук шокував місцеву публіку, замкнувши скидку від Стасюка після подачі Драмбаєва – 3:3! Цей гол виявився останнім у зустрічі. Нічия у Чернігові!

"Так не можна виходити на гру": капітан Ворскли про чергове вилучення партнера, рекорд Різника і замерзлі пальці