УКР РУС

Десна піднялась у зону єврокубків завдяки перемозі над Олімпіком – долю дербі батька та сина визначив вихованець Шахтаря

3 квітня 2021 Читать на русском

Десна впевнено обіграла Олімпік у матчі 20-го туру УПЛ. Читайте звіт про на матч на "Футбол 24".

Перша половина минула за невеликої переваги Десни, хоча і Олімпік не сидів у обороні та шукав шляхи до воріт Литовки. Активним був Владислав Калітвінцев, який протистояв своєму батьку – Юрій Калітвінцев наразі очолює Олімпік. Найгостріший момент втратив Картушов – Тотовицький помітив вільного вінгера, проте той пробив повз дальній кут. Претензії Безбородька до Картушова були зрозумілими – нападник був у більш вигідному положенні.

Зоря перемогла Рух завдяки дублю Громова – львів'яни залишились на дні турнірної таблиці УПЛ

Калітвінцев-молодший мав три спроби лише у першій половині, проте не зміг пробити Кичака, а перед перервою саме Тотовицький вивів чернігівців вперед. Гуцуляк навісив з кутового на ближню стійку, Безбородько продовжив на дальню, а екс-гравець Шахтаря головою вколотив у ближній кут.

Десна продовжила контролювати гру і по перерві. Динамівці Каргбо та Беніто, які виступають за Олімпік на правах оренди, отримали по жовтій картці за розмови з арбітром, а чернігівці забили вдруге. Класна комбінація за участі Гуцуляка, Картушова та Безбородька завершилась голом останнього – він забивав уже в порожні ворота. Далі Десна віддала м'яч супернику, укріпивши свої захисні редути та майже не дала нічого створити біля власних воріт – виключенням став удар Чогадзе. Ба більше, Конопля міг зробити рахунок розгромним, але Кичак зумів впоратись із його пострілом зі штрафного.

Таким чином, Десна набрала 33 очки та піднялась на четверте місце, Олімпік з 17 пунктами залишився одинадцятим.

Маріуполь перестріляв Інгулець у божевільному матчі з сімома голами, трьома пенальті та хет-триком вихованця Шахтаря