УКР РУС

"Дайте мені спокій": Луческу "спровокував" загострення гарячої дискусії у Румунії

29 вересня 2022 Читать на русском

Постать головного тренера збірної Румунії Едварда Йорданеску стала предметом обговорення серед експертів, які не забули згадати про наставника Динамо Мірчі Луческу.

Попри перемогу над боснійцями в останньому турі Ліги націй, румуни все ж опустились у дивізіон С. Ексарбітр Іон Кречунеску та колишній футболіст Нарціс Радукан гаряче обгорювали майбутнє Едварда Йорданеску.

Луческу – про проблеми Динамо: "Хотів би дожити до того дня, коли це божевілля закінчиться"

Кречунеску: Коли ти приходиш у збірну, потрібно не вчитись. Треба бути вже підготовленим, мати досвід. Я вірю у його вміння навчатись, але збірна – не місце для цього. Роби це в клубі, а потім приходь у збірну. На мою думку, у нього немає необхідної підготовки з точки зору досвіду. Хіба, якщо ви мені наведете приклад...

Радукан: Наведу. Луческу, Хаджі, Контра. Всі вони – приклади великих футболістів, які прийшли у збірну недосвідченими.

Кречунеску: Дайте мені спокій з тим Хаджі та Луческу. Хочу дещо сказати. Я прекрасно знаю про лобіювання, дайте спокій збірній. Краще підтримаймо її.

Радукан: Еді тренував 12 років, у певних моментах досягав успіху з нуля. Він також знайшов деяких нових гравців. Зараз я не порівнюю його з Луческу.

До слова, Йорданеску очолив румунську збірну на початку цього року і вже провів 8 поєдинків – 2 перемоги, 2 нічиї та 4 поразки. Його контракт розрахований до 2024 року, тому саме він проходитиме відбір на Євро з головною командою своєї країни.

Ліга націй: Цітаішвілі голом допоміг Грузії підвищитись у класі, Румунія покарала скандальних боснійців