УКР РУС

"Давайте покінчимо з цим": керманич ПСВ Шмідт емоційно закликав відмовитися від VAR

13 лютого 2021 Читать на русском

Головний тренер ПСВ Ейндховен Рогер Шмідт має серйозні претензії до суддівства в недавньому матчі Кубка Нідерландів проти амстердамського Аякса (1:2).

Німецький фахівець шокований, що оборонець "аяксидів" Тальяфіко не був вилучений за брутальний фол проти лідера ейндховенців Іхаттарена, повідомляє Telegraaf.

Екс-зірка Аякса Шьоне повернувся до Ередивізі

"Думаю, можна погодитися, що це була стовідсоткова червона картка гравцю Аякса. Якщо після цього ви можете так атакувати когось і не отримати вилучення, то перемогти в цьому змаганні неможливо. З таким же успіхом ми могли б грати і без VAR. Він нам ще потрібен? Ні, давайте покінчимо з VAR!

У світі було ухвалено багато неправильних рішень, такий мій висновок після дворічного тесту. Будь-який арбітр на планеті скаже, що фол на Іхаттарені заслуговував червоної картки не на 100, а на 1000 %. Якщо VAR не допомагає запобігти неправильним рішенням, то, виходить, він нам не потрібен. Сподіваюся, мене не покарають за ці слова.

Екс-оборонець збірної Нідерландів Влаар завершив кар'єру – він брав бронзу ЧС-2014

Якщо суддя цього не бачить, оскільки все відбулося швидко, і показує жовту картку, то я можу з цим змиритися. Але якщо є VAR, який може це перевірити, не можна не показувати червону картку", – резюмував Шмідт.

Відзначимо, що Тальяфіко сфолив проти опонента на 64-й хвилині кубкового двобою, за кілька хвилин після голу ПСВ (рахунок став 1:2). Матч так і завершився перемогою амстердамців.

Відео скандального епізоду: