УКР РУС

ЧС-2022: в Катарі арештували журналістів із Норвегії

24 листопада 2021 Читать на русском

Робоча поїздка Халвора Екеланда і Локмана Горбані в Катар завершилася неприємностями.

Норвезькі журналісти Халвор Екеланд і Локман Горбані 21 листопада були заарештовані у Катарі, коли вже мали повертатися на батьківщину, повідомляє VG.

Збірна Норвегії влаштувала акцію протесту проти Катару – підготовка до ЧС забрала тисячі життів

Репортерів протримали під вартою у понеділок. У вівторок вони вже сіли на літак до Норвегії, а сьогодні вранці успішно дісталися додому. Наразі нічого невідомо про причини затримання. Компанія NRK, у якій працюють журналісти, обіцяє повідомити подробиці згодом. Екеланд висвітлює для NRK спортивні теми, пов'язані з політикою, а Горбані працює штатним фотографом.

Ймовірно, затримання пов'язане з публікаціями норвежців про смерті робітників-мігрантів у Катарі. На початку року повідомлялося, що понад 6700 робітників-мігрантів загинули під час підготовки до ЧС-2022 в арабській країні.

ЧС-2022: понад 6 тисяч мігрантів загинули в ході підготовки до Мундіалю

Окрім того, у журналістів було заплановане інтерв'ю з Абдуллою Ібхайсом – критиком правлячого режиму в Катарі. Однак активіста арештували за кілька годин до зустрічі з норвежцями. 23 листопада вже відбулося перше засідання суду, наступне заплановане на середину грудня. Ібхайс досі перебуває у в'язниці, де оголосив голодування.