УКР РУС

Челсі вперше програв під керівництвом Тухеля – Вест Бромвіч сенсаційно забив лондонцям 5 м'ячів, Лідс здолав Шеффілд

3 квітня 2021 Читать на русском

В рамках 30-го туру АПЛ Челсі у меншості розгромно поступився Вест Бромвічу, автогол подарував Лідсу перемогу над Шеффілдом. Звіт про матчі читайте на "Футбол 24".

Чемпіонат Англії 2020/21, 30-й тур

Челсі – Вест Бромвіч – 2:5

Голи: Пулішіч, 28, Маунт, 71 – Перейра, 45+2, 45+4, Робінсон, 63, 90+1, Діань, 68

Вилучення: Сілва, 29 (Челсі) (друга жовта)

Лідс – Шеффілд Юнайтед – 2:1

Голи: Харрісон, 12, Ягелка, 49 (автогол) – Осборн, 45+2

Челсі підходив до поєдинку із Вест Бромвічем, маючи у своєму активі 14-матчеву безпрограшну серію. "Дрозди" ж перебувають на передостанній сходинці турнірної таблиці, і навіть перемога не дозволила б їм покинути зону вильоту, тож мотивація у них була мінімальною.

На 28-й хвилині "сині" вирвались уперед завдяки голу Пулішіча, але за кілька хвилин вони втратили перевагу через другу жовту та вилучення Сілви. Гості одразу кинулись в атаку і під завісу тайму зуміли не тільки зрівняти, а ще й вирватись уперед – дубль оформив Перейра.

Іхеаначо підписав новий контракт з Лестером

У другій половині зустрічі гравці Вест Бромвіча вирішили не зупинятись і поклали ще два – відзначились Робінсон і Діань. Тільки після цього лондонці прокинулись і на 71-й один гол відквитав Маунт. Попри меншість, вони до кінця матчу відчайдушно намагались відігратись і раз за разом атакували, але забити ніяк не вдавалось. У компенсований час дубль у свій актив записав Робінсон, який реалізував вихід віч-на-віч із голкіпером. Зрештою, фінальний свисток зафіксував розгромну перемогу Вест Бромвіча – 2:5.

Зазначимо, що для Челсі ця поразка стала першою під керівництвом Томаса Тухеля. Наставник очолює лондонську команду з січня цього року і вже зумів відзначитись неабиякими успіхами, здобувши одинадцять перемог та чотири нічиї за 15-ть матчів в усіх турнірах.

Лідс у рідних стінах приймав відвертого аутсайдера турнірної таблиці Шеффілд. У першому таймі команди обмінялися голами – у господарів на 12-й хвилині відзначився Харрісон, а у "клинків" гол в роздягальню вдалось забити Осборну.

Одразу після перерви Ягелка намагався заблокувати простріл у штрафний майданчик, і зрізав м'яч у власні ворота – 2:1. До останніх хвилин поєдинку гості відчайдушно намагались повернути втрачену рівновагу, але їм щоразу катастрофічно бракувало реалізації. У підсумку – перемога Лідса.

Реванш для Гвардіоли, німецька війна за Салатницю і дуель філософій у Лондоні: топ-5 матчів вікенду